- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cinci monede din anii ’60, comori neștiute. Colecționarii plătesc sume fabuloase pentru aceste bijuterii

28 Oct, 11:02 • Bugiu ⁠Ana Maria
Interesul pentru monedele vechi din anii '60 a crescut semnificativ, iar cinci dintre acestea valorează acum sume impresionante pe piața colecționarilor. Colecționarii sunt dispuși să plătească prețuri exorbitante pentru monede rare, cum ar fi cele de 25 de cenți din 1965, care pot ajunge până la 10.000 de dolari în stare excelentă.
Cinci monede din anii '60, comori neștiute. Colecționarii plătesc sume fabuloase pentru aceste bijuterii

În ultimele zile, interesul pentru monedele vechi din anii ’60 a crescut semnificativ, iar cinci dintre acestea au ajuns să valoreze sume impresionante pe piața colecționarilor. Aceste monede sunt considerate adevărate bijuterii de către pasionații de numismatica, care sunt dispuși să plătească prețuri exorbitante pentru a le obține, potrivit bugetul.ro.

Te-ar mai putea interesa și: Criza monedelor în România. BNR impune reguli noi. Magazinele, obligate să ceară mărunțis de la bănci!

foto: monede

Cinci monede din anii ’60, comori neștiute. Colecționarii plătesc sume fabuloase pentru bijuterii

Printre cele mai dorite monede se numără cele emise în Statele Unite între 1960 și 1965, care sunt acum extrem de rare. De exemplu, moneda de 25 de cenți emisă între 1960 și 1964 poate aduce aproximativ 200 de dolari, având în vedere că este fabricată din argint și se găsește din ce în ce mai greu. Moneda de 25 de cenți din 1965 este și mai valoroasă, prețul acesteia ajungând la mii de dolari, iar în cazul în care se află într-o stare excelentă, poate fi vândută chiar și cu 10.000 de dolari.

„Mulţi colecţionari nu le-au băgat în seamă atunci, fiind scoase rapid din circulaţie. Astfel, au rămas puţine exemplare rătăcite, motiv pentru care au ajuns să se vândă cu peste 20.000 de dolari. Cea mai scumpă astfel de monedă s-a vândut în 2022 cu 24.000”, spune specialistul Bulltion Shark.

O altă monedă deosebit de căutată este cea de 25 de cenți D Silver Washington, emisă în 1963, dintr-un tiraj inițial de 135 de milioane de bucăți. Deși au fost produse într-un număr mare, majoritatea au fost scoase rapid din circulație, ceea ce a dus la o raritate a exemplarelor vechi, care acum se vând cu peste 20.000 de dolari. Cea mai scumpă dintre acestea a fost vândută în 2022 pentru 24.000 de dolari.

Moneda de 25 de cenți Clad Washington, emisă în 1965, marchează sfârșitul producției de monede din argint și are un număr limitat de bucăți disponibile. De exemplu, un astfel de ban a fost cumpărat în 2005 pentru 12.650 de dolari și astăzi valorează cu siguranță mult mai mult. De asemenea, moneda Silver Washington Quarter Regular Strike din 1962 este evaluată la aproape 20.000 de dolari, datorită rarității sale.

În cele din urmă, moneda de 50 de cenți, cunoscută sub numele de „Ben Franklin Half Dollar”, emisă în 1960, este realizată din argint și poate valora până la 3.000 de dolari în funcție de starea în care se află.

Te-ar mai putea interesa și: Consilier BNR, avertisment către românii care investesc în criptomonede: „Românii au o înclinație către soluții-miracol de îmbogățire. Bogăţia nu apare din nimic”