- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cine e Mihai Pohonțu, românul din spatele celei mai mari companii românești de gaming din lume. În 2023 a fost desemnat “Antreprenorul Anului”

07 Sep, 22:21 • Cornel Ghimeșan
Mihai Pohonțu e românul care a construit de la zero cea mai mare companie de gaming din lume, Amber Studio.
Cine e Mihai Pohonțu, românul din spatele celei mai mari companii românești de gaming din lume. În 2023 a fost desemnat “Antreprenorul Anului”

Mihai Pohonțu are o poveste care poate fi o adevărată lecție de determinare și motivație pentru oricine. Românul a gândit și a pus bazele celei mai mari companii de gaming din lume.

„Cred foarte mult în autenticitate. Ca lider, este extrem de important să fii autentic, trebuie să fii ancorat în anumite valori, iar pentru mine valorile umaniste au fost cele care au contat cel mai mult, cele care m-au ajutat să fac ceva important pentru colegii din firmă, pentru societate. Umanismul şi autenticitatea au fost întotdeauna criterii foarte importante care m-au ajutat să aleg paşii din carieră.

Citește și O companie din România își plătește angajații pentru a demisiona. Oferă bonusuri „de despărțire” uriașe!

De exemplu, când am pornit Amber, mi s-a părut că este un vehicul perfect pentru a impulsiona dezvoltarea industriei locale, pe lângă dezvoltarea companiei în sine, prin investiţii serioase în ecosistemul creativ din ţară. Pentru mine, umanismul şi autenticitatea sunt două valori care îmi ghidează felul în care particip la viaţa cetăţii”, a povestit Mihai Pohonţu, potrivit Businessmagazin.

Mihai Pohonțu, CEO-ul Amber Studio, deține peste 50% din acțiunile companiei

Românul e CEO-ul și acționarul majoritar al Amber Studio, cu peste 50% din acțiuni. Emona Capital, o firmă de private equity deține 7,8% din acțiuni, iar restul sunt distribite angajaților companiei.

În 2023, Amber Studio, care are peste 850 de angajați, a avut o cifră de afaceri de 42 de milioane de dolari. Printre cele mai cunoscute jocuri dezvoltate de compania românlui se numără Tetris Beat, Super Spy Ryan , PositronX, Wild Things și Link Twin. „Toate aceste realizări se datorează calităţii serviciilor pe care le oferim şi a faptului că în aceşti primi 11 ani ai Amber am reuşit să creăm o multinaţională cu sediul la Bucureşti şi o reţea puternică de parteneri de renume în industrie”, a precizat Mihai Pohonțu.

Citește și România, pe ultimul loc alături de Portugalia la creşterea economică în UE. Cifre oficiale Eurostat

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult