- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cine este și ce sumă câștigă femeia din spatele vocii Siri, asistentul virtual Apple?

11 Oct, 12:39 • Mălureanu Rebecca
Vocea Siri, asistentul virtual Apple este iconică și fascinantă, dar prea puțini știu cine se află în spatele acesteia. Citește mai jos cine este misterioasa femeie care dă viață prin vocea sa și ce căștiguri încasează pentru ceea ce face.
Cine este și ce sumă câștigă femeia din spatele vocii Siri, asistentul virtual Apple?

Printre cele mai cunoscute voci din lume este cea a lui Siri, asistentul virtual Apple, introdus în urmă cu zece ani, prima dată pe iPhone 4S. De atunci și până azi, funcția a sprijinit utilizatorii Apple, dar prea puțini știu povestea din spatele personajului misterior, care nu este tocmai cea mai fericită. Probabil majoritatea lumii crede că femeia care a dat naștere vocii lui Siri s-a îmbogățit din asta, însă aparențele înșeală.

Cine a dat voce lui Siri?

Siri este așadar asistentul virtual introdus de Apple în urmă cu un deceniu. Cea care dă voce este actrița Susan Bennett din Atlanta, a cărei poveste nu a atins culmile succesului, din contră.

Susan Bennett a devenit actriță de voce prin anii 70, prestând diverse activități. În ceea ce privește vocea lui Siri, lucrurile stau diferit. Inițial Susan a înregistrat pentru prima oară vocea pentru compania Scansoft care a vândut vocea către cei de la Apple, pentru o sumă forte mică de bani.

Susan Bennett, vocea din spatele lui Siri, asistentul virtual Apple
Susan Bennett, vocea din spatele lui Siri, asistentul virtual Apple
Actrița Susan Bennett
Actrița Susan Bennett

Te-ar mai putea interesa și: Noua aplicație care dă peste cap Waze și Google Maps a apărut!

Din acel moment Apple a folosit vocea lui Susan Bennett, însă neoferindu-i niciodată credite actriței pentru acest lucru. În plus, Susan nici măcar nu cunoștea faptul că a ajuns vocea Siri, aflând în cele din urmă dupa ce o cunoștiință i-a prezentat respectiva funcția.

Din cauza că Apple nu i-a recunoscut niciodată creditele, Susan nu a fost plătită niciodată. În continuare celebra companie nu o recunoaște pe Susan ca femeia din spatele asistentului virtual. Cu toate astea, o echipă de criminaliști experți au investigat înregistrările audio și au comparat mai apoi vocea lui Siri cu vocea actriței, ajungând la constatarea ca acestea sunt 100% identice.

„Ea a înregistrat vocea pentru o companie numită Scansoft și apoi Scansoft a vândut vocea către Apple și Apple a plătit câțiva bănuți pentru acea voce, aproape nimic. Lui Susan nu i s-a spus că vocea ei a fost vândută pentru atât.

Ea a aflat că ea este Siri atunci când noi am aflat că ea este Siri. Cineva i-a arătat pe telefon. Deci cam nasol! Vă puteți imagina să fiți una dintre cele mai recognoscibile voci din lume și să nu fiți plătiți pentru asta?”, a povestit actrița care se află în spatele vocii Bluetooth.

Citește și: Netflix se clatină, în România! Rivalul-surpriză lansează un abonament cu super beneficii pentru români!