- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cine va pune mâna pe toată averea lui Dorinel Umbrărescu! „Regele asfaltului” are doi moștenitori veritabili

27 May, 23:00 • Cornel Ghimeșan
Dorinel Umbrărescu, cunoscut drept "Regele asfaltului", construiește aproximativ 50% din drumurile și autostrăzile din România. El deține două firme de construcții utilitare și de infrastructură – Technostrade și Spedition UMB – pe care le controlează împreună cu soția sa, Mirela Umbrărescu. Aceste companii joacă un rol crucial în dezvoltarea infrastructurii de transport a țării, având un impact semnificativ asupra modernizării rețelelor de drumuri și autostrăzi.
Cine va pune mâna pe toată averea lui Dorinel Umbrărescu! „Regele asfaltului” are doi moștenitori veritabili

Dorinel Umbrărescu urmează să predea conducerea celor două afaceri ale sale celor doi fii ai săi, Alexandru-Teodor (33 de ani) și Petru Răzvan (31 de ani), pe care i-a pregătit intens pentru acest rol. Astfel, Dorinel se așteaptă să aibă parte de o pensionare liniștită și lipsită de griji, lăsând companiile sale în mâini de încredere.

Citește și: Un retailer din Rusia s-a extins pe piața din România și face angajări. În ce orașe se află cele 11 magazine ale companiei rusești

Cunoscut drept „Regele asfaltului”, Dorinel Umbrărescu a început să lucreze la începutul anilor 1990 la Întreprinderea Agricolă de Stat din Podu Turcului, județul Bacău, și ulterior la autobaza Întreprinderii Regionale de Transporturi Auto din aceeași localitate, conform playtech.ro. Primii pași în lumea afacerilor i-a făcut abia la sfârșitul anilor 1990, ocupându-se inițial de transportul internațional. A început cu doar două camioane, dar în câțiva ani flota sa a crescut spectaculos, ajungând la peste o sută de vehicule.

În 2017, profit.ro anunța că Dorinel Umbrărescu și-a vândut partea de acțiuni din compania Spedition UMB către soția și fiii săi, păstrând doar 1% din companie. Astfel, Mirela Umbrărescu, soția sa, a ajuns să dețină 89% din companie, iar copiii câte 5% fiecare.

Alexandru-Teodor a intrat în atenția presei în 2010, când a fost implicat într-un accident de circulație grav, la vârsta de 19 ani. A suferit atunci multiple traumatisme și contuzii. Petru Răzvan, pe de altă parte, este un cunoscut șofer de raliuri, având un CV impresionant și numeroase premii câștigate în competiții importante.

Acum, odată cu retragerea tatălui lor, Alexandru și Răzvan sunt responsabili de administrarea a sute de milioane de euro și de mii de angajați, alături de mama lor, Mirela Umbrărescu, în cadrul celor două mari companii de construcții, UMB Spedition și Tehnostrade.

Cu o avere estimată la peste 300 de milioane de euro în 2022, Dorinel Umbrărescu se numără printre cei mai influenți oameni de afaceri din județul Bacău, alături de alte personalități precum frații Dedeman, Ioan Teslaru și Ștefan Vuza, care dețin și ei companii de succes pe piața românească.

În urmă cu 14 ani, Alexandru-Teodor a fost implicat într-un grav accident rutier după ce a încercat să depășească o mașină și a intrat în coliziune cu un autoturism care venea din sens opus. Conform comunicatului Poliției din 17 martie 2010, în urma accidentului, cinci persoane au fost transportate la Spitalul Județean Bacău cu diverse traumatisme, plăgi, contuzii și fracturi.

Citește și: Legea „păcănelelor” vine cu o nouă lovitură pentru industria jocurilor de noroc! „Vom elimina complet acest tip de activitate din România”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult