Ciorbă de spanac. Ingrediente:
-
500 g spanac proaspăt
-
1 ceapă medie
-
2 morcovi
-
1 cartof mare
-
1 litru de supă de legume sau apă
-
2 linguri ulei de măsline
-
2 linguri pastă de tomate
-
1 linguriță sare
-
1/2 linguriță piper negru
- eama de la ½ lămâie (pentru un gust fresh)
Dacă nu țineți post puteți adăuga un ou bătut.
Cum se prepară ciorbă de spanac
Legumele se curăță, se spala și se toacă mărunt. Într-o oală mare, adaugă uleiul și călește ceapa până devine ușor aurie. Se adaugă apoi morcovii și cartofii și mai călește-le câteva minute. Se toarnă supa de legume (sau apă) peste legume și lasă să fiarbă la foc mic timp de 15-20 de minute, până se înmoaie.
Între timp se curăță si spala spanacul, se adaugă în oală peste legume și se lasă la fiert încă 5 minute. Ulterior, se adaugă pasta de tomate, sare, piper și zeama de lămâie, potrivit G4food.ro.
Dacă vreți să adaugati ou, poți să-l bateți și să-l turnați în ciorbă, amestecând rapid pentru a crea firicele de ou.