- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Coadă interminabilă! Pelerinii așteaptă 15 ore pentru a se ruga la racla sfinților. Candidații la prezidențiale își caută norocul în fața moaștelor!

14 Oct, 10:35 • Bugiu ⁠Ana Maria
Candidații la alegerile prezidențiale se află în Iași pentru slujba de Sfânta Parascheva, atrăgând peste 200.000 de pelerini. Coada de credincioși se întinde pe 7 kilometri, iar așteptarea poate dura până la 15 ore.
Coadă interminabilă! Pelerinii așteaptă 15 ore pentru a se ruga la racla sfinților. Candidații la prezidențiale își caută norocul în fața moaștelor!

Mai mulți candidați la alegerile prezidențiale din 2024 se află în Iași pentru a participa la slujba de Sfânta Parascheva de la Catedrala Mitropolitană, un eveniment religios de amploare care atrage anual mii de pelerini.

Printre aceștia, se numără liderul PSD și premierul Marcel Ciolacu, președintele Senatului și liderul PNL, Nicolae Ciucă, dar și Mircea Geoană și Cristian Diaconescu, toți dorind să se închine la racla sfintei, potrivit Antena 3 CNN.

Te-ar mai putea interesa și: Schimb important între România și Ucraina! Ucraina este dispusă să le ofere românilor moaștele Sfintei Teodora, în schimbul rămășițele unor eroi naționali

foto: coada interminabilă

Coadă interminabilă! Pelerinii așteaptă 15 ore pentru a se ruga la racla sfinților. Candidații la prezidențiale își caută norocul în fața moaștelor!

În această zi, peste 200.000 de oameni s-au înghesuit să ajungă în curtea Mitropoliei, înfruntând cozi ce se întind pe 7 kilometri și așteptând până la 15 ore pentru a se ruga. Conform actualizărilor, premierul Ciolacu și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, au ajuns deja la catedrală, alături de Ludovic Orban și Mircea Geoană.

Slujba este programată să înceapă la ora 09:30, iar liderul PNL, Nicolae Ciucă, va lua parte la Sfânta Liturghie, după care va vizita noua Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului de Copii „Sf. Maria”. De asemenea, el va participa la un Comitet Director Județean al PNL Iași și, ulterior, va lua parte la Gala „Seara Valorilor”.

Alte nume notabile prezente la slujbă includ pe Elena Lasconi (USR), Ludovic Orban (Forța Dreptei) și Cristian Diaconescu (independent). Slujba va avea loc pe un podium amplasat pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, în fața Catedralei Mitropolitane, unde autoritățile se așteaptă la o asistență de câteva mii de persoane. Pentru a facilita accesul pelerinilor, au fost montate ecrane în zona centrală a Iașiului, prin care oamenii vor putea urmări slujba.

De-a lungul zilei, pelerinii vor beneficia de o masă caldă, iar în semn de respect, Inspectoratul Școlar Județean a decis ca toți elevii și profesorii din județul Iași să aibă zi liberă. În total, peste 50.000 de credincioși stau la coadă timp de 16 ore pentru a se închina la racla sfintei, având parte doar de câteva secunde de venerare, un proces ce evidențiază devotamentul profund al acestora.

Te-ar mai putea interesa și: România, la coada Europei. Rate scăzute ale joburilor vacante în industrie, construcții și servicii!