- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Coca-Cola retrage 28 de milioane de sticle de la vânzare din cauza unei posibile contaminări!

25 Oct, 18:22 • Bugiu ⁠Ana Maria
Coca-Cola a retras 28 de milioane de sticle de plastic de 0,5 litri din Austria din cauza unei posibile contaminări cu așchii de metal. Compania a sfătuit consumatorii să nu consume produsele afectate și a oferit rambursări pentru acestea, subliniind că sănătatea consumatorilor este prioritară.
Coca-Cola retrage 28 de milioane de sticle de la vânzare din cauza unei posibile contaminări!

Coca-Cola a anunțat retragerea a 28 de milioane de sticle de plastic de 0,5 litri din Austria, ca urmare a unei defecțiuni pe banda de fabricație care ar fi putut duce la contaminarea băuturilor cu așchii de metal, potrivit știripesurse.ro.

Această măsură de precauție vizează specific sticlele de Coca-Cola, Fanta, Sprite și MezzoMix, cu date de expirare între 4 februarie 2025 și 12 aprilie 2025. Compania a subliniat că nu poate exclude posibilitatea ca un „număr foarte limitat” de sticle să conțină aceste contaminări.

Te-ar mai putea interesa și: Coca Cola, avertizări la adresa României. Taxa pe zahăr a făcut compania să recurgă la anumite măsuri

foto: Coca-Cola

Coca-Cola retrage 28 de milioane de sticle de la vânzare din cauza unei posibile contaminări!

Într-un comunicat, Coca-Cola a sfătuit consumatorii să nu consume produsele afectate din motive de siguranță. Retragerea este realizată în strânsă colaborare cu autoritățile austriece, iar sticlele de 0,5 litri sunt singurele afectate de acest incident, toate celelalte dimensiuni de ambalaj și mărci rămânând neafectate.

Consumatorii din Austria au posibilitatea de a returna produsele la punctele de vânzare pentru a obține rambursarea prețului de achiziție, fără a fi necesar să prezinte bonul de casă.

„Sfătuim clienţii să nu consume produsele potențial afectate, din cauza unui posibil risc pentru sănătate”, se arată în comunicatul Coca-Cola, care susţine că avem de-a face doar cu „o măsură de precauție în strânsă cooperare cu autoritățile austriece”, care se aplică doar sticlelor de jumătate de litru.

Coca-Cola și-a exprimat regretul față de acest incident și a cerut scuze consumatorilor pentru orice inconvenient cauzat. Autoritatea Pieței din Viena, similară cu ANPC, a anunțat că 80 de inspectori monitorizează magazinele pentru a se asigura că sticlele afectate sunt retrase de pe rafturi.

„Toate celelalte dimensiuni de ambalaj și ambalaje sau alte mărci nu sunt afectate de această retragere. Consumatorii pot returna produsele la punctele de vânzare cu amănuntul din Austria pentru rambursarea prețului de achiziție, chiar și fără a prezenta bonul de casă

Regretăm incidentul și prezentăm scuze consumatorilor pentru orice inconvenient cauzat”, mai spune Coca Cola, scrie spotmedia.ro.

Este important de menționat că produsele Coca-Cola disponibile în România sunt fabricate local, în fabricile din Timișoara, Ploiești și Poiana Negri, ceea ce înseamnă că retragerea din Austria nu afectează produsele comercializate pe piața românească. Compania a mai spus că sănătatea consumatorilor este prioritară și a acționat rapid pentru a preveni orice risc asociat cu produsele sale.

Te-ar mai putea interesa și: Un bărbat din Galați a dat lovitura cu o băutură inventată de el. Sute de români stau la coadă pentru ea. Este mai bună decât Coca Cola