Coca-Cola este, probabil, cel mai mare brand de băuturi răcoritoare din lume și unul dintre simbolurile lumii occidentale de după 1945. Coca-Cola este unul dintre simbolurile Statelor Unite ale Americii și influenței americane de pe glob, iar pentru unii oameni, care au trăit sub regimuri autoritare, reprezintă gustul libertății.
Înainte de Paștele evreiesc, în magazinele din SUA încep să apară sticle de Coca-Cola ce au un capac galben, nu rolu, ce iese în evidență. Astfel, clienții știu că urmează să fie adusă la rafturi Coca-Cola de Paștele evreiesc și se înghesuie să cumpere cât mai multă, pentru a le ajunge tot anul.
Capacul galben de pe sticlă semnifică schimbarea unui ingredient critic din băutură, și anume zahărul. Astfel, sticlele galbene au zahăr, pe când, în mod normal, pentru piața din SUA este folosit ca îndulcitor siropul de porumb bogat în fructoză sau izoglucoză, arată Ziare.com.
Simbolul porumb nu respectă restricțiile alimentare evreiești, adică nu este cușer, pe când zahărul este. Astfel, în perioada Paștelui evreiesc, Coca-Cola lansează ediția specială de suc îndulcit cu zahăr, iar americanii au ocazia să simtă gustul băuturii din restul lumii.
Coke makes a cola just for jews.
They take the main ingredient out that makes it so unhealthy. pic.twitter.com/qnkDuUm0I2
— Gentile News Network™ (@Gentilenewsnet) April 9, 2025
Izoglucoza, cunoscută şi sub denumirea de HFCS (high fructose corn syrup – sirop din amidon de porumb, cu conţinut ridicat de fructoză), reprezintă un îndulcitor obţinut prin prelucrarea glucozei, şi anume prin transformarea în fructoză a unei părţi din glucoză, pentru a obţine un sirop similar cu cel rezultat în urma hidrolizei zahărului (proces prin care sucroza este separată în glucoză şi fructoză);
Citește și : Pasărea care zboară mai sus decât un avion. Poate ajunge chiar și la 11.300 de metri
La calităţile sale standard, acest produs conţine 42 % fructoză sau 55 % fructoză. Glucoza utilizată în acest scop reprezintă ea însăşi un îndulcitor, cu întrebuinţări specifice în industria alimentară, şi se obţine prin prelucrarea amidonului; amidonul este, în general, extras din porumb, dar întreprinderile din domeniu pot folosi, de asemenea, grâu sau cartofi.