- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cod roșu, portocaliu și galben de caniculă în toată țara! Temperaturile ajung aproape de 40 de grade

19 Aug, 10:55 • Bugiu ⁠Ana Maria
Se anunță cod roșu, portocaliu și galben de caniculă în toată România. Temperaturile ridicate sunt periculoase, iar românii sunt sfătuiți să se protejeze de razele UV.
Cod roșu, portocaliu și galben de caniculă în toată țara! Temperaturile ajung aproape de 40 de grade

Mai multe coduri prelungite de caniculă vizează ţara noastră luni şi marţi, potrivit observatornews.ro.

Codul roşu de caniculă este valabil pe 19 august în judeţele Timiş şi Arad, pentru a șaptea zi consecutiv. Temperaturile maxime vor fi în general de 38-39 de grade Celsius. Minimele vor fi de la 19 până la 25 de grade Celsius.

Te-ar putea interesa și: Apă cu porţia, în plină caniculă. Lista localităţilor din România unde s-a limitat consumul

foto: cod roșu, portocaliu și galben de caniculă

Cod roșu, portocaliu și galben de caniculă în toată țara

Codul portocaliu vizează sudul Banatului, nordul și centrul Crișanei, vestul și sud-vestul Transilvaniei, vestul și sudul Olteniei, sudul și centrul Munteniei, nord-estul Moldovei, în ziua de luni, 19 august.

Temperaturile maxime vor fi de 35-38 de grade Celsius, iar minimele vor fi de 18-23 de grade Celsius.

Codul galben valabil pentru 19 august vizează cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor situa între 33 și 36 de grade.

Codurile se prelungesc și marţi

Marți, 20 august, codurile se prelungesc, astfel că va fi cod roșu în județele Timiș și Arad, unde temperaturile maxime vor fi de 38 de grade.

Minimele vor înregistra 18-23 de grade Celsius, iar local vor caracteriza o noapte tropicală.

Codul portocaliu va fi tot în sudul Banatului, nordul și centrul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-estul Moldovei, sudul și centrul Munteniei, fiind a 8-a zi consecutiv de valuri de căldură.

Temperaturile maxime vor atinge 36-38 de grade Celsius, iar minimele vor fi de 18-23 de grade Celsius.

Codul galben va afecta marţi Oltenia, jumătatea nordică a Munteniei, Dobrogea continentală, estul și sud-estul Transilvaniei, Maramureș, precum și cea mai mare parte a Moldovei.

Meteorologii spun că acesta este cel mai lung șir de zile cu avertizări pentru august. Suntem deja în a 7-a zi de avertizări de cod portocaliu și a 5-a zi de cod roșu, unde deja s-a prelungit pentru ziua de 20 august.

Este foarte posibil ca aceasta să fie cea mai călduroasă vară din istoria, dar și printre cele mai friguroase printre toate care vor urma.

Te-ar putea interesa și: Câte ore poate fi păstrată apa pe timp de caniculă. Sfaturile date de medicul Anca Hâncu