Colțunași cu legume, rețeta simplă și gustoasă. Acest preparat este unul destul de simplu, ai nevoie de doar câteva ingrediente, iar dacă urmezi toți pașii, este imposibil să dai greș.
Citește și: Rețetă delicioasă de gogoși de casă cu drojdie. Cum preparau străbunicile noastre acest desert pufos
Mod de preparare:
Primul pas este să frământăm unt cu făină, apoi să adăugăm cam 5-6 linguri de apă. Mai departe, vom pune și o linguriță de oțet, cât și puțină sare.
Acum, frământăm bine aluatul colțunașilor, iar apoi îl lăsăm la răcit cam jumătate de zi. Cam cu jumătate de oră înainte de a-l scoate din frigider, vom tăia toate legumele în cubulețe cât mai mici. Totul va fi pus la fiert, cu sare și piper, până când legumele sunt moi.
Mai departe, scoatem aluatul din frigider, îl întindem, iar apoi îl tăiem în cercuri. Acestea trebuie umplute cu legumele fierte, împăturite pe jumătate, iar apoi lipite cu apă, sau cu albuș de ou. Crestăm marginile cu o furculiță, iar apoi prăjim colțunașii, până când prind o culoare aurie, potrivit travelminit.ro.