- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Comisia Europeană, avertisment pentru Temu. Sancțiuni uriașe sunt, momentan, pe tușă

11 Oct, 20:46 • Bugiu ⁠Ana Maria
Temu riscă sancțiuni uriașe. Comisia Europeană a lansat avertismente pentru companie.
Comisia Europeană, avertisment pentru Temu. Sancțiuni uriașe sunt, momentan, pe tușă

Temu se află în vizorul Comisiei Europene. Aceștia au lansat un avertisment către această companie chinezească. Comisia a cerut mai multe informații despre măsurile luate pentru prevenirea vânzării de produse ilegale, potrivit bugetul.ro.

Te-ar mai putea interesa și: Regulile jocului s-au schimbat! Se introduc taxe vamale pentru cumpărătorii Shein si Temu

foto: Temu

Comisia Europeană, avertisment pentru Temu. Sancțiuni uriașe sunt, momentan, pe tușă

Comisia Europeană a cerut platformei de e-commerce din China să ofere informații despre cum va preveni compania aparițiile sau, mai bine zis, reaparițiile comercianților care vând produse interzise și ce măsuri vor adopta pentru a reduce toate riscurile aferente acestora.

Subiectele care au prioritate în fața acestei situații sunt următoarele:

  • protecția sănătății publice
  • transparența sistemelor de recomandare
  • protecția datelor personale ale utilizatorilor

Data limită pe care o are Temu pentru a trimite informațiile cerute de către Comisia Europeană este 21 octombrie 2024. Dacă nu va trimite în timp, Comisia va decurge la procedurile formale, care vor însuma amenzi substanțiale din cifra de afaceri. Sancțiunile pot fi chiar mai dure, ân special dacă aceștia furnizează informații false sau incomplete.

Comisia Europeană a mai solicitat o dată informațiile acestea către compania Temu. Autoritățile au cerut informații despre produsele companiei și despre ”dark patterns”, elementele manipulatoare din interfața site-ului care induc în eroare cumpărători, precum și despre mecanismele platformei menite să asigure protecția minorilor.

Toți cei care au făcut cumpărături de pe Temu trebuie să fie mult mai atenți și să verifice toate produsele pe care le-au primit. Situația aceasta ridică multe semne de întrebare cu privire la veridicitatea și legalitatea produselor de pe platformă. ANPC mai desfășoară astfel de acțiuni, pentru a verifica siguranța anumitor companii din țară.

Este doar o chestiune de timp până când utilizatorii acestei platforme își vor reconsidera alegerile, mai ales când Temu se află în această situație, desfășurându-se un set de investigații la adresa acestora.

Te-ar mai putea interesa și: Șoc pentru românii care cumpără de pe Shein și Temu. Produsele pentru bebeluși, un adevărat pericol. Ce s-a descoperit