- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Comuna din România asaltată de rechinii imobiliari! Nu e lângă București sau Cluj, dar atrage investiții de milioane

22 Dec, 18:00 • Bugiu ⁠Ana Maria
Comuna Polovragi, stațiune de interes local din 2018, atrage tot mai mulți turiști și investitori imobiliari, ceea ce a dus la o explozie a prețurilor terenurilor. În prezent, un metru pătrat poate depăși 30 de euro, pe fondul dezvoltării turistice și al investițiilor în infrastructură.
Comuna din România asaltată de rechinii imobiliari! Nu e lângă București sau Cluj, dar atrage investiții de milioane

Comuna Polovragi, situată în județul Gorj, a devenit în anul 2018 stațiune de interes local și a dus la o creștere majoră a numărului de turiști care vizitează această zonă în fiecare an. Polovragi este una dintre cele mai atractive destinații turistice din România și a devenit din ce în ce mai populară în rândul turiștilor români și al celor străini, potrivit bugetul.ro.

Te-ar mai putea interesa și: Antonia, primăriță la doar 30 de ani! Cea mai tânără șefă de comună din Mehedinți, pe urmele tatălui ei

foto: comuna Polovragi

Comuna din România asaltată de rechinii imobiliari! Nu e lângă București sau Cluj, dar atrage investiții de milioane

Comuna Polovragi se află în prezent în centrul unui val de investiții, fiind inclusă recent pe lista Organizației Mondiale a Turismului. Aceasta ar putea beneficia în viitor de o serie de fonduri și de sprijin pentru a deveni o destinație turistică de top, iar în acest proces, obiectivele turistice și evenimentele culturale sunt elemente importante. De altfel, unele dintre atracțiile naturale și culturale ale zonei sunt de notorietate internațională, ceea ce sporește atractivitatea regiunii.

Potrivit primarului Gheorghe Epure, zona Polovragi beneficiază de o combinație unică de elemente naturale, culturale și istorice. Pe lângă peisajul natural spectaculos, comuna se bucură și de un patrimoniu istoric valoros, inclusiv de o importantă așezare dacică fortificată și de o tradiție puternică în prelucrarea lemnului.

„Încep să ne descopere turiștii, și românii, și străinii. Descoperirea s-a făcut treptat, și prin festivalurile de gastronomie, prin festivalurile care au scos în față meșteșugurile, arta tradițională, prin tradițiile care sunt puse în valoare aici, dar mai important decât toate e potențialul natural și istoric și ecumenic.

Faptul că există aici o mănăstire ne-a adus plus valoare, așezarea dacică fortificată și această vatră dacică ce a pus în valoare simbolistica în arta lemnului.

Terenurile au început să crească direct proporțional cu investițiile care s-au realizat. A fost extindere de rețea de apă, canal, electrificare și terenurile au ajuns și la peste 30 de euro pe metru pătrat. E un lucru benefic pentru polovrăgeni și de sporire demografică”, a declarat primarul Gheroghe Epure.

Autoritățile locale au organizat numeroase evenimente culturale și festivaluri pentru a promova zona, precum festivaluri de gastronomie, evenimente dedicate meșteșugurilor și artelor tradiționale. Toate aceste elemente au avut ca rezultat o creștere considerabilă a prețurilor terenurilor din zonă, care au ajuns să depășească chiar și 30 de euro pe metru pătrat.

Primarul Gheorghe Epure consideră că aceste evoluții sunt benefice, atât pentru comunitatea locală, care poate beneficia de investiții și oportunități economice, cât și pentru o potențială creștere demografică în zonă.

Te-ar mai putea interesa și: Comuna din România care va depăși în curând populația Brăilei. Avertismentul unui expert care îi sperie pe români

Urmărește Daily Business pe Google News