- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Concluziile pline de optimism ale unui român din Spania, după o săptămână petrecută în ţară: „Am plecat din România cu un sentiment de bine. Ţara mea a ajuns mai bine”

16 Aug, 15:52 • Russo George
Un român care a realizat un tur al Europei cu mașina a concluzionat că România a depășit alte țări din estul Europei, o constatare care i-a adus un sentiment de mândrie. După ce a călătorit prin diverse țări europene, acesta a revenit în Spania cu un "sentiment de bine", subliniind faptul că oamenii din România sunt din ce în ce mai amabili, iar drumurile sunt tot mai bune, ceea ce l-a făcut să vadă țara într-o lumină pozitivă.
Concluziile pline de optimism ale unui român din Spania, după o săptămână petrecută în ţară: Am plecat din România cu un sentiment de bine. Ţara mea a ajuns mai bine

Românul și-a exprimat entuziasmul într-un mesaj publicat pe internet, în care a lăudat progresul țării sale natale, de la îmbunătățirea infrastructurii până la amabilitatea crescută a oamenilor. Mesajul său, care a strâns sute de comentarii, reflectă o percepție pozitivă asupra schimbărilor din România, o țară care, în opinia sa, a ajuns să „le bată la fund de departe” pe vecinele sale est-europene.

„Am plecat din România cu un sentiment de bine, de mulțumire că țara mea a ajuns mai bine decât toate suratele ei est europene.

Oamenii mai deschiși pe zi ce trece, amabili și prietenoși, servicii bune și ieftine, șosele din ce în ce mai bune sí am rămas uimit de drumul de la Sibiu la Budapesta, pe care l-am făcut în 5 ore, cu viteză de 130 km/h.

O să vă povestesc în câteva zile experiența de anul ăsta din cele 7 zile petrecute în țara noastră.

Nu există termen de comparație cu Bulgaria sau Grecia, nu mai zic de Ungaria. România le bate la fund de departe”, scrie românul.

Ulterior, el a revenit cu detalii suplimentare în comentarii, explicând că a parcurs personal un traseu extins prin Europa și a observat diferențele cu propriii ochi.

„Am plecat din Spania cu mașina, să facem un tur al Europei, și am trecut prin Italia, am coborât în Grecia cu vaporul, Turcia și Bulgaria, România (o săptămână), Ungaria și acum sunt în Austria. Nu vorbesc din auzite, povestesc din ‘trăite’ „, comentează el, potrivit Stiridiaspora.

Părerile românilor sunt împărțite

Cei care au comentat la clipul românului au păreri împărțite. În timp ce unii spun că România a traversat o perioadă bună de transformare, alții nu sunt atât de optimiști.

Iată doar câteva dintre comentarii:

„Tipule cred ca ai dormit cât ai stat în România și te-ai trezit pe autostrada prin Ungaria, acum îți dai cu părerea, foooarte bine dar nu poți tu sa ne spui cât de bine este sau de rău este în România. Condu cu prudență ca să ajungi la destinație sănătos”

„Orașele au evoluat iar calitatea vieții ce sa mai spun. În Oradea e ceva extraordinar și îmi imaginez și în toată tara.”

„Suntem plecați de acasă de 7 ani, revenim în țară în fiecare an. Eu mâine m-aș muta acasă, al meu soț nu prea vrea să audă. Am stat la Oradea 2 săptămâni, am dat de oameni de nota 10+, niște oameni extraordinari din toate punctele de vedere. Într-adevăr prețurile sunt puțin cam mari pt salariile primite, însă cine vrea cu adevărat se poate descurca. Am impresia că romanul a ajuns să se vaite pt orice că nah, e mai ușor decât să pună mâna să facă ceva și să schimbe ceva. Toți cunoscuții doar se văită de cât de greu este, dar pe niciunul nu l-am auzit că vrea să schimbe ceva, doar se complac în situație și atât.”

„24 ani în afară, România ia ușor, dar sigur , un loc cu mult în fața multor țări. România s-a schimbat enorm. Pot spune cu convingere ca Viena a devenit în urma migrației un coș de gunoi, ca și multe alte capitale europene. Da, am vrea să revenim în Ro”

„Ești optimist! Îți face bine, personal dar te minți frumos!”

„Când vii în vacanță, vezi țara din acel punct de vedere! Estetic s-au mai înbunătățit unele lucruri dar în ceea ce privește mentalitatea oamenilor, educația, instituțiile statului și serviciile…..situația este din ce în ce mai urâtă! Peste 30/50 ani, când minoritatea din țara asta o să ajungă majoritate, o să se aleagă praful și pulberea de ea!”

„România a progresat spectaculos în ultimii 15 ani, se vede asta cu ochiul liber, în special în orașele mari (București, Timișoara, Cluj, Sibiu, Oradea, Arad, Pitești etc)”.

Citeşte şi: TAROM pune la vânzare bilete cu prețuri mai mici de 200 de euro. Cine sunt românii care vor beneficia de reduceri