Furnizorul de energie electrică român, Restart Energy, le transmite clienților că se află în imposibilitatea de a le mai prelungi contractele. Acest lucru vine pe fondul legislației în vigoare de plafonare a prețurilor, scrie antena3.ro.
Compania se plânge de costurile suplimentare majore pe care nu își permite să le suporte. Clienții află despre acest lucru printr-o notificare.
„Vă informăm că decizia de încetare a Contractului de furnizare prin ajungere la termen este generată de dificultățile financiare și operaționale cauzate de modul de adoptare și implementare a legislației privind spijinirea populației și agenților economici față de creșterea fără precedent a prețurilor la energia electrică”, se arată în notificarea Restart Energy primită de clienții a căror contract urmează să expire.
Te-ar mai putea interesa și: Țara care trebuie să dea despăgubiri către Gazprom pentru ca nu a plătit gazul în ruble. Cum s-a ajuns aici. „Ei vor ca noi să plătim pentru ceva ce ei cred că le datorăm”
Compania invoca legislația ca motiv al acestei decizii. Restart Energy spune că modalitate de punere în practică a legii generează, pentru companie, costuri pe care aceasta nu nu are posibilitatea de a le susține.
Lipsa de credibilitate legislativă în domeniul energiei dar și întârzierile deja mari în decontarea sumelor pe care furnizorii de energie electrică le suportă prin aplicarea schemei de sprijin adoptată de către Guvern duce la amplificarea situației dificile.
De asemenea, alte tipuri de beneficii acordate populației generează în continuare pierderi furnizorilor. În acest fel, aceștia sunt nevoiți să găsească soluții.
Clienții, momentan, nu trebuie să facă ceva. Un furnizor de ultima instanță (FUI) îl va prelua pe acesta, conform legii, dacă acesta nu își găsește un alt furnizor concurențial.
O a doua opțiune pe care clienții o au, dacă aceștia nu sunt de acord cu furnizorul de ultimă instanță care i-a preluat, este de a încheia un nou contract cu un alt furnizor. Totul, însă, trebuie făcut înainte de expirarea contractului actual.
Mai citește și despre: Cum vor fi tratate sumele câștigate din NFT-uri. Broșura ANAF, publicată. Acestea sunt impozabile