- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Copiii de la sat trăiesc o realitate diferită față de cei din București. 70% dintre ei nu au mers niciodată în vacanță sau în tabere

01 Aug, 19:37 • Bugiu ⁠Ana Maria
70% dintre copiii de la sat nu au văzut niciodată marea. Tot aceștia, nu au experiența unei tabere de vară, rămânând acasă în timpul lunilor de vacanță să își ajute părinții și bunicii.
Copiii de la sat trăiesc o realitate diferită față de cei din București. 70% dintre ei nu au mers niciodată în vacanță sau în tabere

Mai mult de doi din cinci copii nu au în comunitatea de provenienţă spaţii unde să îşi petreacă timpul liber: parcuri, bazine de înot sau trasee pentru drumeţii, potrivit unui studiu realizat de World Vision.

Te-ar putea interesa și: Cea mai scumpă şcoală din lume. Ce primesc copiii pentru suma exorbitantă pe care o plătesc părinţii

foto: copii la sat / sursa: pexels

Realitatea copiilor de la sat

90% dintre copiii de la sat nu au ieşit niciodată din ţară. Peste un sfert dintre părinți spun că nu cheltuie niciun ban cu activitățile copiilor de peste vară, iar aproape 2 din 10 părinți cheltuie sub 100 de lei.

Şapte din zece copii din mediul rural nu au mers în vacanţă, iar, pe perioada verii, 20% dintre ei îşi petrec vacanţa ajutându-i pe părinţi la munca din gospodărie, arată sondajul realizat de World Vision România, în rândul părinţilor care au copii în clasele I-IV în comunităţile rurale.

De asemenea, potrivit datelor obţinute de World Vision, mai mult de doi din cinci copii nu au în comunitatea de provenienţă spaţii unde să îşi petreacă timpul liber: parcuri, bazine de înot sau trasee pentru drumeţii. De aceea, aproape 30% dintre copii participă la taberele sau școlile de vară organizate de către World Vision.

În acest sondaj se arată și că aproape jumătate dintre copiii din mediul rural nu au fost niciodată într-un parc, la o plimbare sau o drumeție, nici într-un bazin de înot.

Este trist să aflăm că 3 sferturi dintre aceștia nu au văzut niciodată marea. Să nu mai vorbim de munte, unde situația se prezintă identică.

Ce activități au copiii din mediul rural în timpul verii

  • pleacă la rude, prieteni
  • stau singuri pe internet sau în fața televizorului
  • aproape 20% dintre ei își ajută părinții și bunicii la treburi
  • se joacă prin curte/sat

Te-ar putea interesa și: Toxicitatea din laptele pentru copii. Compania care a plătit despăgubiri de 495 de milioane de dolari