- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cozonacul Dubai face ravagii. Rețeta cu fistic și ciocolată a Jamilei care îi va face vecini să-ți bată la ușă!

14 Dec, 10:27 • Bugiu ⁠Ana Maria
Cozonacul Dubai cu fistic și ciocolată, propus de Jamila Cuisine, aduce un strop de magie în sărbătorile tale. Cu un aluat pufos și o umplutură delicioasă, este cel mai probabil să fie vedeta Crăciunului din acest an.
Cozonacul Dubai face ravagii. Rețeta cu fistic și ciocolată a Jamilei care îi va face vecini să-ți bată la ușă!

Jamila Cuisine a creat o rețetă specială pentru sărbătorile de Crăciun: cozonacul Dubai cu fistic și ciocolată. Acest desert adună aromele într-un aluat pufos și o umplutură bogată, fiind ușor de preparat și extrem de savuros.

„Rețeta de cozonac pufos cu ciocolată și fistic este una care îmi place în mod special. Pentru mine trebuie să aibă neapărat ciocolată și nucă. Mă pot lipsi de rahat și chiar de crema de cacao cu albușuri, dar nu de crema de ciocolată. Uneori o mai combin cu o altă aromă. Îmi place să fac acest cozonac pufos cu ciocolată și fistic în fiecare an de Crăciun.

Uneori mă inspir din produsele pe care le găsesc în magazine. Dacă găsesc o cremă care-mi stârnește curiozitatea o cumpăr pentru a o folosi. Pe lângă creme nu pot să nu pun nucă măcinată. Ador nuca în cozonac și uneori pun doar nucă amestecată cu zahăr și albușuri”, a spus ea.

Te-ar mai putea interesa și: Cât costă cozonacul lui Cătălin Scărlătescu. Nu are E-uri și este făcut doar din ingrediente naturale

foto: cozonac Dubai

Cozonacul Dubai face ravagii. Rețeta cu fistic și ciocolată a Jamilei care îi va face vecini să-ți bată la ușă!

Ingrediente pentru aluat:

  • 1 kg făină
  • 500 ml lapte
  • 250 g zahăr
  • 200 g unt topit și răcit
  • 20 g drojdie uscată
  • 8 gălbenușuri
  • 1 linguriță esență de portocală
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • Coajă de la 2 lămâi
  • Puțină sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • 400 g cremă de ciocolată
  • 300 g cremă de fistic
  • 250 g nucă măcinată
  • 200 g stafide

Aluatul se frământă, se lasă la crescut și se modelează înainte de coacere, pentru a obține o textura delicată. Jamila spune că pentru un rezultat ideal trebuie folosit unt de calitate, dar acesta poate fi înlocuit și cu ulei.

„Untul trebuie să fie unul gras, cu cel puțin 80% grăsime. La nevoie îl puteți înlocui și cu ulei în aceeași cantitate. Am frământat bine de tot și l-am lăsat la crescut. Pentru umpluturi am folosit crema de ciocolată și de fistic, nucă și stafide. Acestea sunt umpluturile mele preferate”, ne explică Jamila.

Cozonacul se coace la aproximativ o oră, la o temperatură uniformă, iar rezultatul este o combinație perfectă între ciocolată, fistic și nucă, un adevărat deliciu de Crăciun. Jamila recomandă să fie servit alături de sarmale, o combinație tradițională din sudul României, pentru o masă festivă completă.

„L-am copt pentru aproximativ o oră, la funcția clasică, fără ventilație, cu căldură jos și sus. La noi, în sud, se mănâncă împreună cu sarmale și va pot spune că e o combinație super tare”,a adăugat vloggerul culinar.

Te-ar mai putea interesa și: În ce să înmoi stafidele pe care le pui la cozonacul de Crăciun. Trucul pe care ar trebui să-l știe oricine, îi dă o aromă deosebită

Urmărește Daily Business pe Google News