Romanian
 - 
ro
Diverse

Cozonacul roz, noul trend culinar de pe Internet. Rețeta nu este deloc complicată: „Se coace 45-50 de minute până devine auriu”

10 Apr, 10:34 • Toma Anca
După ciocolata Dubai, cozonacul cu fistic și alte deserturi neobișnuite, cozonacul roz este noul trend culinar, care a stârnit controverse pe Internet. Unele persoane sunt plăcut surprinse de acest preparat, în timp ce altele preferă desertul tradițional, fără nicio modificare.
Cozonacul roz, noul trend culinar de pe Internet. Rețeta nu este deloc complicată: Se coace 45-50 de minute până devine auriu

Cozonacul roz este un desert inedit, propus de un vlogger culinar și aduce o notă modernă tradiționalului cozonac de sărbători. Se prepară dintr-un aluat pufos cu zmeură și umplut cu migdale și fistic.

Nici bine nu am postat acești cozonaci că au și apărut jignirile. Sa nu cumva în online să ai ideile tale că imediat sar pe tine. Mi se pare urât să nu susținem și alte idei, mai este vorba si de gust, noi arome, noi mirosuri.

Nu înteleg de ce trebuie jignire, am luat o rețetă simplă de cozonac și am facut cum am vrut eu, nu v-am obligat sa mâncați din el”, spune Ella Cooking, autoarea preparatului, după ce a dezvăluit rețeta.

Citește și: Mare atenție la cozonacul de Paște. Produsele cu cele mai multe E-uri din supermarket. InfoCons a analizat 11 tipuri

Ingrediente pentru cozonacul roz:

  • 50 g maia,
  • 200 g făină,
  • 200 ml apă,
  • 1 kg făină (adăugați 200 g de făină pentru pregătire),
  • 200 ml lapte călduț,
  • 100 g unt,
  • 400 g piure de zmeură,
  • coajă de lămâie și portocală,
  • un strop de sare,
  • vanilie,
  • 5 gălbenușuri de ou,
  • 150 g zahăr (sau 200 g zahăr, în funcție de preferințe).

Pentru piureul de zmeură:

  • 500 g zmeură,
  • 100 g zahăr
  • 100 ml apă.

Pentru umplutură:

  • 100 g migdale coapte,
  • 5 linguri pastă de fistic
  • extra rahat de ciocolată.

Cum prepară Ella Cooking cozonacul roz

Pentru a prepara cozonacul roz, trebuie să se amestece 50 g de maia cu 200 g de făină și 200 ml de apă. Se lasă să dospească timp de aproximativ 12 ore.

Într-un bol mare, se combină 1 kg de făină, 200 ml de lapte călduț, 100 g de unt topit, 400 g de piure de zmeură, coaja de lămâie și portocală, un vârf de sare, vanilia, 5 gălbenușuri de ou și 150 g de zahăr.

Se adaugă maiaua dospită stoarsă și se frământă aluatul până devine omogen și elastic, apoi se lasă să dospească într-un loc călduros pentru aproximativ 1 oră.

Piureul de zmeură: se fierbe 500 g de zmeură cu 100 g de zahăr și 100 ml de apă până se formează un sos gros. 

După ce aluatul a crescut, se întinde pe o suprafață presărată cu făină, se adaugă piureul de zmeură și umplutura de migdale și pastă de fistic. Se rulează aluatul și se plasează în forma de cozonac pregătită, lăsându-l să dospească încă 30 de minute. Se coace în cuptor preîncălzit la 180°C pentru aproximativ 45-50 de minute, până devine auriu. Poftă bună la cozonacul roz„, spune Ella Cooking.

Urmărește Daily Business pe Google News