- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Craiova se bucură de apă de la izvor, direct de la robinet! Lia Olguța Vasilescu anunță finalizarea unei investiții majore

18 Sep, 15:46 • Bugiu ⁠Ana Maria
Lia Olguța Vasilescu a anunțat finalizarea unui nou proiect. Cetățenii municipiului Craiova se vor bucura de apă de la izvor, direct de la robinet.
Craiova se bucură de apă de la izvor, direct de la robinet! Lia Olguța Vasilescu anunță finalizarea unei investiții majore

Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova, a anunțat, de Ziua Mondială a Apei, finalizarea unui proiect de amploare, care va aduce apă de izvor pură direct la robinet pentru locuitorii orașului.

Proiectul, care implică o aducțiune de 123 de kilometri de apă de munte de la Izvarna, este acum în faza de recepție a calității lucrărilor și se preconizează că va fi finalizat spre sfârșitul acestui an, potrivit Antena 3 CNN.

Conferința națională „Apă, sănătate, viață – gestionarea inteligentă a resurselor de apă” este organizată în contextul marcării Zilei Mondiale a Monitorizării Calității Apei.

Te-ar mai putea interesa și: Ministrul Grindeanu dă de pământ cu italienii care lucrează pe Centura Sud Craiova. „Nu-mi doresc să reziliez, dar nu sunt mulțumit de modul de lucru”

foto: apă de la robinet

Craiova se bucură de apă de la izvor, direct de la robinet! Lia Olguța Vasilescu anunță finalizarea unei investiții majore

Pentru realizarea acestui proiect, a fost necesară exproprierea a peste 7.000 de proprietari și traversarea a două consilii județene, Dolj și Gorj.

Ea a descris apa care va fi livrată ca fiind extrem de pură, asemănându-i caracteristicile cu cele ale unui „vulcan”, datorită sursei sale de munte.

„S-a finalizat deja proiectul, acum suntem în faza de recepție a calității lucrărilor, deci undeva pe la sfârșitul anului locuitorii Craiovei vor beneficia de cea mai pură apă de izvor de la robinet și asta pentru că avem o aducțiune de 123 km de apă de munte de la Izvarna.

Este exact ca un vulcan apa care vine de acolo și este transportată pe această conductă de 123 km, pentru care a trebuit să facem peste 7.000 de exproprieri. Vă dați seama ce înseamnă să expropriezi 7.000 de proprietari și, de asemenea, să trecem proiectul prin două consilii județene.

Din cauza aceasta o să fie prezenți la dezbatere și președinții de la Dolj și de la Gorj ai consiliilor județene, pentru că anul acesta vom încheia cel mai curajos contract de aducțiune de apă din ultimii 50 de ani din România”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova.

În prezent, Craiova este alimentată dintr-un mix de surse, inclusiv râul Jiu, izvoare din Gioroc și o parte din Izvarna, dar noul proiect va aduce apă direct din izvorul de munte de la Izvarna, care se va dovedi a fi de o calitate superioară, potrivit spuselor primarului Craiovei.

Lia Olguța Vasilescu a menționat că, în contextul unei posibile crize mondiale a apei și a efectelor secetei recente, când Jiul a fost aproape secat și a fost necesară raționalizarea apei, această nouă sursă va asigura un aprovizionare constantă și de calitate.

„Cred că este foarte importantă calitate a apei. Noi până acum suntem alimentați din Jiu, din câteva izvoare captate din Gioroc, o parte din Izvarna. Este un mix de ape, dar desigur că cea mai bună calitate a apei va fi cea de Izvarna, direct din izvor de munte.

Dar tocmai pentru a nu se îmbolnăvi, locuitorii României trebuie să aibă nevoie de o apă potabilă de foarte bună calitate. Și eu sper din toată inima ca și alte municipalități să poată să facă acest lucru, cu atât mai mult cu cât se întrevede o criză mondială a apei.

Am văzut toți ce a însemnat seceta anul acesta, când Jiul putea să fie trecut cu piciorul. Vă dați seama că au fost zile întregi în care a trebuit să raționalizăm apa și noi și alte localități, dar de anul viitor așa ceva va fi istorie pentru Craiova”, a mai completat Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova.

Te-ar mai putea interesa și: Inaugurare parțială a drumului expres Craiova-Pitești în 2024. Câți kilometri vor fi gata

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai găseşti doar bieţi pensionari, tineret nu mai vezi”
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai ...
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. „Drumul morții”, pe care se petrec cele mai multe accidente, va fi înlocuit
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. ...
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de validare, iar deputaţii vor depune jurământul
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de ...
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci