Crenvurștii de porc de la Caroli sunt printre cele mai preferate produse de consumatori. Chiar dacă sunt un produs cu o istorie veche, crenvurștii au suferit modificări până în prezent. Acum, se folosesc o serie de aditivi alimentari și o carne pe Dragoș Pătraru o numește: „cea mai proastă”.
„Crenvurști de la Caroli foods, se menționează pe etichetă că sunt produși în România, dar că originea ingredientului primar este UE, nu e de aici. Și mai avem o bulinuță unde scrie 80 % carne. Carne, carne, dar aceeași întrebare. De unde, din ce zonă?
Fiecare compartiment are 140 de grame, produsul e fiert și afumat, ambalat în atmosferă protectoare, și avem așa: carne de porc 80 % din UE, apă, sare, proteină din lapte, stabilizatori: difosfați, trifosfați, condimente, extract de condimente, lactoză, lapte, dextroză, zahăr, agent de întărire, lactat de sodiu, antioxidant, acid ascorbic, conservanți, acetați de sodiu, acid lactic, lactat de calciu, nitrit de sodiu, aroma, arome de fum, colorant carmin, membrană artificială comestibilă, 22 grame de grăsimi, 1, 3 grame de glucide, 14 grame de protein, 1,9 grame de sare la suta de grame de produs, 14 grame de proteină. La 80 % carne ar trebui să avem undeva la 20 de grame, doar de la cantitatea de carne de porc.
N-o avem, semn că e o carne de foarte proastă calitate care nu are proteină. De aceea bagă și proteină din lapte înăuntru. Asta e păcăleala de pe etichetă la aceste produse. Nu picați în această capcană.
În încheiere, vă dau același sfat, că poate o să vă plictisiți de mine și o să încercați: citiți toate etichetele, încercați să faceți tot ce puteți, ca să gătiți în casă, mai ales pentru copii. Putem să reducem la minimum ultraprocesatele”, spune Dragoș Pătraru, pe Youtube.
https://www.youtube.com/watch?v=fY8qP0xUy4A&t=1040s