- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Criză de apă în câteva insule din Grecia. Autoritățile au impus restricții de consum

25 Jul, 10:48 • Bugiu ⁠Ana Maria
Câteva insule din Grecia sunt afectate de o criză de apă. Mii de români şi-au rezervat vacanţele în insulele greceşti, acolo unde sunt mari probleme cu apa, din cauza secetei.
Criză de apă în câteva insule din Grecia. Autoritățile au impus restricții de consum

În această vară, seceta a afectat și unele dintre cele mai frumoase insule din Grecia. Stațiunile se pregăteau să primească un număr mai mare de turiști decât în ultimii ani, însă presiunea apei este din ce în ce mai mică, potrivit Antena 3 CNN.

Te-ar putea interesa și: Ce li se întâmplă românilor care pleacă în concediu în Grecia. Tot mai mulți se plâng: „Așa se asigură că stai acolo și consumi sau cheltui cât mai mult”

foto: Grecia

Stare de urgență în câteva insule din Grecia

Autoritățile au declarat stare de urgență pe insulele Leros, Sifnos și în câteva zone din insulele Creta și Kefalonia. Localnici iau în serios soluția de a folosi apa mării.

Nivelul lacurilor din Naxos a ajuns la o treime față de cum era în anii trecuți, în aceeași perioadă. Mai mult, pe insula Karpathos, au fost impuse restricții privind schimbarea apei din piscine. Nici în Thasos lucrurile nu stau prea bine. Localnicii caută soluții pentru desalinizarea apei de mare pentru a o putea consuma.

Seceta este principalul motiv pentru care Grecia este afectată de această criză de apă. Specialiștii spun că precipitațiile insuficiente şi canicula care a debutat anul acesta cu o lună mai devreme, sunt motivele care au dus la secetă. Aceste condiții au ajuns deja să afecteze grav animalele și plantele.

Caii sălbatici din delta Evros mor de sete, iar canicula a făcut primele dezastre în plantațiile de măslini din multe zone. Cultivatorii spun chiar că este posibil să se piardă toată producția de măsline.

Luna trecută, cel puțin 6 turiști, inclusiv Michael Mosley, prezentatorul de televiziune britanic, au murit din cauza primului val de căldură, iar specialiștii anunță cu teamă că acesta este doar începutul.

Te-ar putea interesa și: Grecia interzice munca în aer liber la orele amiezii. Canicula face prăpăd în toată Europa