- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cu cât se vinde un Trabant în 2024. Suma uluitoare cerută pe mașina simbol din perioada comunistă

19 Oct, 14:22 • Claudia Simion
Trabantul era o mașină foarte populară în perioada comunistă, în mod special în Europa de Est. Originar din Germania, a fost foarte apreciat în anii '60 și '70 pentru simplitatea și durabilitatea sa. Ulterior, pe măsură ce tehnologia a avansat, au început să apară critici în privința confortului și a faptului că avea o tehnologie învechită.
Cu cât se vinde un Trabant în 2024. Suma uluitoare cerută pe mașina simbol din perioada comunistă

Originar din Germania, Trabantul a fost foarte apreciat în anii ’60 și ’70 pentru simplitatea și durabilitatea sa. Ulterior, pe măsură ce tehnologia a avansat, au început să apară critici în privința confortului și a faptului că avea o tehnologie învechită. Acest autoturism a fost produs între anii 1957 și 1991.

Citește și Cum poți să-ți pierzi toată averea. În ce situații pot autoritățile să-ți confiște bunurile

Deși în zilele noastre nimeni nu mai circulă cu Trabantul, el rămâne, totuși, un simbol al perioadei comuniste. Astăzi se găsesc, însă, exemplare pe care colecționarii de mașini vechi sunt dispuși să plătească o mulțime de bani.

Un Trabant din Bacău se vinde în prezent cu 5.000 de euro. Vorbim despre un autoturism care a fost recondiționat complet și care arată foarte bine. E un model 1.1 din 1990. Proprietarul, un mare pasionat auto, a investit bani frumoși pentru a face Trabantul să-și păstreze aerul de altădată, dar în același timp să fie cât mai confortabil. Așadar, a vopsit caroseria mașinii, a pus scaune noi, moderne, mult mai confortabile decât cele originale, l-a dotat cu sistem audio, a pus cauciucuri și jante noi, iar la final a scos mașina la vânzare.

Citește și Medicamentele care vă pot costa permisul auto. Substanțele acestea declanșează alarma în DrugTest

Astfel de anunțuri sunt binevenite pentru pasionații de autoturisme vintage, care sunt dispuși să plătească sume impresionante pentru a intra în posesia de noi mașini vechi.

Cu cât s-a vândut cel mai scump trabant din lume

Cel mai popular din țara noastră a fost Trabantul 601, variantele sedan și break, însă pe alte piețe de peste hotare a mai existat un model special, numit Kübelwagen. Acesta a fost lansat în 1966.

Cel mai scump Trabant vândut până acum pe internet a fost găsit la 9.500 de lire, adică în jur de 11.000 de euro. Proprietarul a precizat că avea doar 24.200 kilometri la bord și a fost restaurat de o firmă specializată.

Tags: