- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cu ce plantă poți să scazi temperatura din locuință pe timpul verii. E un truc util care te scapă de aerul condiționat

08 Jun, 23:16 • Cornel Ghimeșan
Pe timpul verii, cea mai mare provocare cu care se confruntă românii este căldura infernală.
Cu ce plantă poți să scazi temperatura din locuință pe timpul verii. E un truc util care te scapă de aerul condiționat

Cu ce plantă poți să scazi temperatura din locuință pe timpul verii. Mersul pe stradă la ore nepotrivite, vara, e aproape imposibil pentru mulți, dar de multe ori chiar și statul în casă la temperaturi ridicate e foarte dificil.

Cu ce plantă poți să scazi temperatura din locuință pe timpul verii

Tocmai de aceea, mulți români încearcă să găsească soluții pentru a face față mai ușor căldurii. Unii dau drumul la aerul condiționat, alții la ventilator pentru a se răcori. Mai există și un truc genial de care nu știu prea mulți, dar care are efecte imediate.

Citește și Joburile amenințate de inteligența artificială. Sunt așteptate restructurări în mai multe domenii

Există o plantă care poate răcori locuințele atunci când e prea cald afară pe care o foloseau și bunicii noștri tot din acest motiv. E vorba despre Pothos, căruia i se mai spune și Epipremnum aureum. Planta poate scădea temperatura din casă, dar poate să și purifice aerul. Frunzele ei pot absorbi substanțele chimice din aer, iar în schimb vor elibera pur oxigen.

În timpul sezonului cald planta transpiră pentru a se răci. Ea elibereză apă prin frunze ca să reușească să se răcească, iar procesul duce și la scăderea temperaturii din locuință. E bine să ținem planta lângă o fereastră, unde poate avea parte de lumină.

Planta e folosită și în tradițiile Feng Shui. Se spune că simbolizează purificarea și că dacă o așezăm în părțile de nord, est sau nord-est din casă îi putem spori puterile.

Alte metode ca să reduceri temperatura din locuință

  • Acoperă ferestrele cu draperii, jaluzele sau storuri, pe interior, sau cu copertine reglabile sau pergole din lemn pe exterior.
  • Plantarea unui copac în fața casei ar putea fi o soluție foarte bună ca să țină umbră.
  • Foliile reflectorizante pot să ajute, de asemenea, chiar dacă nu e o soluție estetică. De asemenea, poți folosi un cearșaf umed pe care să-l agăiți în dreptul ferestrei.
  • Orice electrocasnic lăsat în priză poate duce la o cantitate considerabilă de căldură.

Citește și Cât te costă o vacanță în Bulgaria în 2024. Suma pe care o plătește o familie pentru 7 zile

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult