- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cum a transformat Diana Cîtu o problemă presantă a planetei într-o afacere de succes: Dacă nu luăm măsuri, „mâine” nu va mai exista

14 Jul, 11:16 • Adrian Popovici
Cum a transformat Diana Cîtu o problemă presantă a planetei într-o afacere de succes: Dacă nu luăm măsuri, „mâine” nu va mai exista

Reciclarea reprezintă, pe plan mondial și pe plan local, o industrie tot mai importantă. Fie că vorbim despre faptul că antreprenorii din acest domeniu pot genera profituri semnificative, dar și despre faptul că această activitatea reintegrează în circuitul economic resurse esențiale, este clar că vorbim despre afaceri solide. Diana Cîtu se numără printre antreprenorii care vor să profite de acest domeniu în continuă dezvoltare, notează Business Magazin.

În ceea ce privește reciclarea din România, trebuie subliniat faptul că antreprenorii locali fac eforturi pentru aține pasul cu inovațiile din afară și chiar reușesc să propună noi abordări în acest domeniu. Printre aceștia se numără și Diana Cîtu, manager general al Reciclad’OR.

Diana Cîtu se numără printre antreprenorii care se fac remarcați în domeniul protejării mediului înconjurător și al sustenabilității în România. Ea este manager general al Reciclad’OR, un operator de transfer de responsabilitate (OTR) fondat în noiembrie 2017.

După cum arată pe site-ul său, Reciclad’OR își dorește implementarea unui cadru legal care să sprijine colectarea și care să stabilească măsuri clare și responsabilități bine definite pentru toți actorii implicați. În plus, printre obiectivele acestei companii se numără și educația și conștientizarea publicului în ceea ce privește protejarea mediului și responsabilitatea socială.

Diana Cîtu, manager general Reciclad'OR
Diana Cîtu, manager general Reciclad’OR

Te-ar putea interesa și: România, pe ultimul loc în UE la reciclarea deșeurilor doi ani la rând. Țara noastră produce „doar” 301 kg de gunoaie pe cap de locuitor

Cine este Diana Cîțu?

După cum a explicat Diana Cîtu într-un interviu recent, a venit la București pentru a urma cursurile Academiei de Studii Economice (ASE) și a început să lucreze de la vârsta de 18 ani. Ea subliniază că aceasta experiență i-a oferit o înțelegere profundă a responsabilității pentru propriile acțiuni. Pe parcursul studiilor universitare, preocuparea sa pentru protecția mediului, politicile de sustenabilitate și economia circulară a crescut, determinând-o să se specializeze în acest domeniu și să înființeze prima sa companie de profil acum opt ani.

Diana Cîtu mai subliniază că odată cu studiile universitare, a realizat că idealismul trebuie să fie susținut de muncă asiduă, seriozitate și o bună planificare pentru a avea succes. Începutul carierei sale, chiar din timpul facultății, i-a părut dificil atunci, dar acum recunoaște cât de utilă a fost acea experiență în activitatea sa actuală.

Realitatea profesională a coincis cu aspirațiile sale doar în ceea ce privește dorința de succes și avansare profesională. Parcursul său nu a fost unul liniar, ci plin de suișuri și coborâșuri, cu schimbări de activitate, dar rezultatul final este în concordanță cu așteptările inițiale. Diana consideră că adaptarea la mediu este esențială pentru evoluția societății și că schimbarea este inevitabilă. Ea subliniază importanța de a nu ceda în fața dificultăților și de a gestiona rațional și eficient momentele de încercare.

„Domeniul în care activez este unul căruia i se aplică acest raţionament şi, mai mult decât atât, este poate cel mai discutat şi analizat la nivel mondial. Pentru că, înainte de orice, dacă nu avem un mediu în care să trăim, să ne desfăşurăm în siguranţă activităţile, tot restul dispare. (…)

Acum ştim cu siguranţă că dacă nu luăm urgent măsuri la nivel mondial pentru a reduce poluarea şi a opri degradarea mediului în care trăim, „mâine” nu va mai exista”, concluzionează Diana Cîtu.

Citește și: Unde duci obiectele de zi cu zi care nu pot fi duse la reciclare? Regulile pe care românii trebuie să le cunoască înainte de a duce gunoiul la tomberon