- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cum arată blocurile vapor din București. Îi fascinează pe turiști

18 Aug, 21:29 • Preda Silvia
În București sunt mai multe blocuri vapor. Unii le remarcă la prima vedere dar mulți trec pe lângă ele zilnic și nu le observă frumusețea.
Cum arată blocurile vapor din București. Îi fascinează pe turiști

Bucureștenii trec zi de zi pe lângă clădiri pe care nu le remarcă, dar care îi fascinează pe turiști. Cel mai cunoscut bloc vapor din București este în cartierul Cotroceni, arată un videloclip publicat pe tiktok.com/@anotherside_of_me.

Această clădire este construită în stil art deco, în jurul anului 1940, și este formată din parter + 3 nivele. Blocul-vapor din Cotroceni poate fi admirat la intersecția străzilor Victor Babeș și Frederic Joliot-Curie.

Mai puțin cunoscut este blocul cu o formă mult mai clară de vapor. Al doilea bloc-vapor din București este vopsit în alb și albastru și a fost prezentat în detaliu într-un videoclip publicat pe pagina de TikTok „anotherside_of_me”.

@anotherside_of_me_ Stiai ca in Bucuresti exista blocuri vapor? Daca blocul din Cotroceni e stiut de ceva lume, p despre cel de pe Vladislav Voievod nu se stiu prea multe informatii,, nu l-am vazut pana acum mentionat in online, fiind stiut doar de cei din cartier. Care ti se pare mai frumos dintre cele doua? #anothersideofmeblog #blocvapor #bucuresti #blocuribucuresti #cladirivechi #artdeco #viral #foryou #fyp #cladiribucuresti #arhitectura #arhitecturabucuresti #stiaica #curiozitati ♬ My Heart Will Go On (Love Theme from „Titanic”) – Céline Dion

Acest bloc vapor din București nu este la fel de cunoscut ca cel din Cotroceni. Clădirea se află pe Strada Vladislav Voievod, la intersecția cu Șoseaua Electronicii.

Citește și: Peste 850 de blocuri din București rămân fără apă caldă. Lista anunțată de Termoenergetica

Blocuri vapor în București

bloc vapor
bloc vapor

Cel albastru este construit în jurul 90 dar pe la 1995 a fost vopsit aveam eu 15 ani lumea trecea pe acolo în drumul spre calea ferata unde era târgul de vechituri.Pentru mine un fel de acasă”, a scris un internaut, în secțiunea de comentarii.

„Avem și în Constanța”, a scris altcineva.

„Este unul nou pe Pipera-Tunari”, a dezvăluit un alt internaut.

Vezi și: La ce trebuie să fie atenţi românii când îşi cumpără un apartament. Recomandările specialistului: „Atunci s-a modificat standardul după care se construiesc blocurile”