- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cum arată moneda care poate transforma orice român într-un milionar. Poți câștiga o sumă colosală pe ea

19 Oct, 23:22 • Bugiu ⁠Ana Maria
Moneda care te poate face milionar este extrem de rară. Cum arată și cât valorează.
Cum arată moneda care poate transforma orice român într-un milionar. Poți câștiga o sumă colosală pe ea

Moneda care te poate transforma în milionar peste noapte este una extrem de rară, realizată într-un singur an și în foarte puține exemplare. Un specialist în numismatică a declarat că, dacă ai o astfel de monedă, poți scăpa de griji și datorii, cu potențialul de a câștiga milioane, potrivit newsweek.ro.

Te-ar mai putea interesa și: Cea mai frumoasă monedă din lume va costa o avere în 2025. Specialiștii au dezvăluit despre ce este vorba

foto: moneda

Cum arată moneda care poate transforma orice român într-un milionar. Poți câștiga o sumă colosală pe ea

În lumea colecționarilor, există monede și bancnote, care se vând la prețuri incredibile, ajungând chiar la mii de euro. Unele monede pot valora cât o mașină second-hand sau o garsonieră, dar cele mai rare pot aduce câteva milioane de euro.

Conform expertului, moneda de 1 penny din anul 1954 este un exemplu notabil, având o valoare care poate depăși limitele imaginației.

Se crede că Royal Mint a bătut un singur penny complet în acel an, din cauza cererii scăzute. Au fost produse șase monede „uniface”, complet goale pe o față, care sunt păstrate în muzee din Marea Britanie. Aceasta face ca moneda de 1 penny din 1954 să aibă „cea mai mare raritate posibilă”.

Expertul în numismatică recomandă tuturor să verifice borcanele cu monede vechi, deoarece este posibil să dețină una dintre aceste monede. Chiar și o monedă din 1954 ar putea valora sute de mii sau chiar milioane de lire sterline.

„Cu siguranță merită să verificați dacă aveți vreun borcan cu monede vechi prin preajmă. Nu se știe niciodată, s-ar putea să aveți una dintre monedele extrem de rare din 1954, care valorează sute de mii sau chiar milioane de lire sterline”, a spus expertul.

Moneda de 1 penny din 1954 este clasificată de Online Coin Club ca având „cea mai mare raritate posibilă”, datorită numărului extrem de limitat de exemplare produse. Deși Royal Mint nu avea planuri de a emite monede de 1 penny în acel an, există dovezi că cel puțin un exemplar „complet” a fost, totuși, bătut.

„Deși nu se intenționa să se emită niciun penny pentru acel an, a fost produs cel puțin un penny „complet” datat 1954” , au spus aceștia.

Te-ar mai putea interesa și: Portugalia emite o monedă euro, în ediție limitată, care îl înfățișează pe Cristiano Ronaldo