- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cum arată palatul de lux pe care ANAF l-a confiscat de la Sorin Ovidiu Vîntu! Este cea mai frumoasă clădire în zona Kiseleff și costă 4 milioane de euro

28 May, 11:52 • Cornel Ghimeșan
Proprietatea, construită inițial în 1927, a fost renovată și reconsolidată în anul 2000 de către Sorin Ovidiu Vîntu. Aceasta a fost estimată la 20 de milioane de lei, mai exact 4 milioane de euro.
Cum arată palatul de lux pe care ANAF l-a confiscat de la Sorin Ovidiu Vîntu! Este cea mai frumoasă clădire în zona Kiseleff și costă 4 milioane de euro

În zona parcului Kiseleff, cunoscută pentru numeroasele sale monumente istorice, se află și o clădire notabilă, confiscată de la Sorin Ovidiu Vîntu de către ANAF în anul 2020, pentru a recupera prejudiciul din dosarul FNI. Acest imobil, cunoscut sub numele de Vila D. Ionescu, a fost evaluat de Agenţia Naţională a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) la suma de 20 milioane de lei, echivalentul a aproximativ 4 milioane de euro.

Citește și: Se construiesc mai multe drumuri de mare interes pentru milioane de români. Sorin Grindeanu: ,Am avizat proiectul”

Vila, ce a aparținut anterior lui Sorin Ovidiu Vîntu, beneficiază de un spațiu generos, format din: parter, două etaje și mansardă, fiind încadrată ca monument istoric. Dreptul de proprietate asupra acestei clădiri a fost intabulat pe numele statului român. Totuși, în absența interesului din partea instituțiilor de stat pentru această proprietate, ANABI a transferat dosarul către ANAF, care urmează să organizeze o licitație pentru vânzarea acesteia.

Supranumită „Palatul”, clădirea a fost construită în anul 1927 de către Toma T. Socolescu, fost primar de Ploiești și liberal interbelic, a cărui stil arhitectural neo-brâncovenesc, bogat în ornamente, este studiat în școlile de arhitectură. „Palatul” este situat pe strada Gh. Brătianu, ascunsă privirilor, în spatele ambasadei Rusiei și al sediului central al PSD.

Conform Radio Europa Liberă, imobilul evaluat de ANABI la 20 milioane de lei, este considerat monument istoric. Deși multe instituții de stat plătesc chirii mari pentru imobilele în care își desfășoară activitatea, nicio instituție nu a manifestat interes pentru această clădire. În consecință, ANABI a predat dosarul către ANAF pentru a organiza o licitație de vânzare.

Proprietatea, construită inițial în 1927, a fost renovată și reconsolidată în anul 2000 de către Sorin Ovidiu Vîntu.

Potrivit documentației de licitației din anul 2020, proprietatea era compusă dintr-un compus din:

  • teren în suprafață de 570,82 mp., (respectiv 579,78 mp conform măsurători),
  • construcțiile edificate pe acesta, respectiv:
  • CI – locuință cu o suprafață construită la sol de 273,49 mp., și
  • C2 – suprafață construită la sol de 76 mp formată din: apartament nr. 1 compus din subsol și parter; apartament nr. 2 situat la etajul 1 compus din patru camere de locuit cu nișa, camera de baie, bucătărie, cămară, două balcoane, la mansardă două camere și debara, pivniță la subsol; apartament nr. 3 situat la etajul 2 compus din: hol, patru camere cu nișă, camera de baie, bucătărie, două balcoane, trei terase, doua camere în turn, la mansardă două camere vis a vis una de altă și două camere debara, pivniță la subsol, si C2 garaj, cu o suprafață construită la sol de 76,00 mp., împreună cu cabina poartă, construcție neintabulată în Cartea Funciară, fără valoare distinctă, potrivit romaniatv.net

Citește și: Sorin Grindeanu, ironic când a fost întrebat despre faptul că România se străbate cu trenul în 3 zile: „Arabela avea un inel, mi-ar fi plăcut să am în dotare așa ceva”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult