- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cum arată primul Ferrari pur electric din istorie. Noul model emite sunete care simulează un motor V8

12 Sep, 13:12 • Bocioacă Bianca
Un nou model Ferrari, care urmează să fie prezentat anul viitor, a fost suprins în acțiune, în timpul testelor. Este vorba despre prima mașină electrică produsă de compania italiană cu o istorie uriașă.
Cum arată primul Ferrari pur electric din istorie. Noul model emite sunete care simulează un motor V8

Un nou model Ferrari a fost surprins în acțiune. Colosul italian testează un model electric care urmează să fie prezentat anul viitor. Mașina se află sub camuflaj, dar pot fi distinse câteva elemente, iar în forma sa actuală arată ca o combinație dintre un Ferrari Roma și un Maserati Levante, scrie promotor.ro.

Citește și: BMW recheamă în service peste 140.000 de mașini electrice Mini Cooper, din cauza unui risc de incendiu

Vorbim, evident, despre un banc de testare, deci produsul final nu va arăta așa. Un alt detaliu interesant este reprezentat de gurile de evacuare false, care par făcute din folie de aluminiu. Desigur, ele există acolo pentru a crea o diversiune, pentru că este clar că este un Ferrari electric. Real nu este nici sunetul produs de mașină, fiind doar simularea unui motor V8.

Primul Ferrari electric din istorie

CEO-ul Ferrari, Bendetto Vigna, a declarat recent că mașinile electrice ale companiei nu vor fi silențioase. Fiecare model electric al producătorului italian va avea o semnătură acustică, care să imite sunetul unui motor pe benzină, scrie Motor1.

Este evident că nu avem de-a face un Ferrari pe benzină, mașina fiind inscripționată cu un semn galben de înaltă tensiune rezervat vehiculelor electrice. Sunetul ar putea să-i păcălească pe cei care nu au atât de multe cunoștințe despre mașini.

Citește și: BMW depășește Tesla și devine liderul vânzărilor de mașini electrice în Europa

Nu e prima dată când un producător recurge la astfel  de artificii când vine vorba de mașinile electrice. De exemplu, noul Abarth 500e folosește un concept asemănptir, montat sub mașină, în partea din spate a caroseriei. Și noul Dodge Charger electric folosește un sistem de generare a sunetului V8, care să amintească de tradiționalul HEMI.