Bananele sunt printre cele mai consumate fructe la noi în țară. Au o mulțime de beneficii, însă de multe ori se strică mai repede decât ne așteptăm. Specialiștii au dezvăluit că există un truc care ajută bananele să rămână proaspete mai multă vreme.
Citește și Companiile alimentare vând produse mai puțin sănătoase, în țările mai sărace, conform unui raport
Mulți se plâng că bananele devin maronii foarte rapid și nu mai sunt bune de consumat. Unii români le folosesc în continuare ca să facă pâine cu banane, însă majoritatea le aruncă direct la gunoi. Acum nu mai e nevoie să faceți acest lucru, ci puteți apela la un truc extrem de eficient.
Mulți se gândesc că dacă pun bananele în pungi de plastic sigilate ajută, însă nu e deloc așa pentru că în acest fel se cic mai repede decât dacă ar fi fost lăsate într-o fructieră. Locul în care ținem bananele contează enorm.
Așadar, ca bananele să reziste peste două săptămâni, tot ce trebuie să faceți e să le țineți undeva la temperatura camerei, departe de uminiditate și de lumina soarelui. Dacă locul e prea cald se accelerează procesul de coacere.
„Bananele trebuie păstrate undeva la temperatura camerei și departe de orice umiditate, de lumina soarelui și de temperaturi prea ridicate în timpul coacerii. Orice loc prea cald va accelera procesul de coacere, așa că evitați să le țineți în apropierea cuptoarelor sau a aparatelor calde”, a spus Tash Blythe, specialistă în igienă alimentară.
Un alt lucru care ar putea ajuta ar fi separarea bananelor de ciorchine sau învelirea tulpinii în folie alimentară.
„Gazul de etilenă este eliberat din tulpina bananei, așa că, pentru a încetini impactul gazului și a evita ca acestea să se coacă prea repede, puteți înveli tulpinile într-o folie de plastic sau folie alimentară. Acest lucru reduce cantitatea de gaz care va putea să se deplaseze în josul fructului și, prin urmare, le permite să rămână mai proaspete pentru mai mult timp.”, a mai spus experta.