- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cum faci mesajele să dispară în Facebook Messenger. Tot ce trebuie să știi despre avantajele și dezavantajele acestei funcții

05 Oct, 19:22 • Cornel Ghimeșan
Trăim în era în care confidențialitatea e foarte importantă pentru toți utilizatorii de rețele sociale și aplicații de comunicare.
Cum faci mesajele să dispară în Facebook Messenger. Tot ce trebuie să știi despre avantajele și dezavantajele acestei funcții

Facebook Messenger, dar și WhatsApp au introdus funcții noi care să satisfacă această nevoie a utilizatorilor de confidențialitate,prin mesajele care dispar. În acest fel, informațiile sensibile nu rămân disponibile pe chat definitiv.

Citește și Vacanțe de vis la preț infim. Tarifele de cazare pe litoral scad cu până la 70%! Vezi lista hotelurilor

Iată cum poți activa modul Vanish pe Facebook Messenger

Această funcție care face posibilă dispariția mesajelor se numește Vanish Mode și se folosește foarte ușor. E important ca aplicația Messenger e actualizată la cea mai recentă versiune. Funcția poate fi găsită pe dispozitivele iOS sau pe cele Android, așa că nu contează tipul de smartphone folosit.

Ce trebuie să faci ca să activezi funcția Vanish Mode:

  1. Intră pe conversația dorită: Deschide aplicația Messenger, pe conversația pe care vrei să-ți dispară mesajele.
  2. Activează modul Vanish: Dă în sus pe ecran până când ajungi la mesajul „Activează Vanish Mode”. Apoi, ecranul va ajunge la un fundal întunecat, ceea ce înseamnă că modul Vanish e activ.
  3. Trimite mesajul: Dă orice mesaj vrei fiindcă mesajele vor dispărea în mod automat din respectiva conversație.

Ca să părăsești Vanish Mode, trebuie să dai din nou în sus pe ecran și vei reveni la modul normal de chat.

La ce ajută mesajele care dispar

Această funcție are o mulțime de beneficii reale pentru cei care își doresc să-și apere confidențialitatea. Un mare avantaj e că nu trebuie să te mai îngrijorezi că unele mesaje sensibile rămân disponibile pentru multă vreme.

În acest fel, îți protejezi informațiile personale. Te poți simți liber să vorbești orice și să trimiți date confidențiale fiindcă ele vor dispărea ulterior. Poți inclusiv să trimiți parole, detalii bancare sau alte informații sensibile fără ca acestea să rămână stocate.

Care sunt dezavantajele

Totuși, în ciuda faptului că Vanish Mode vine cu o serie de avantaje, există și câteva limitări de care e bine să ții cont. Funcționalitatea e limitată, mesajele care dispar sunt șterse din conversația ta și a celui cu care ai vorbit, dar el poate să facă capturi de ecran înainte ca mesajele să dispară. În această situație, Messenger notifică ambele părți în legătură cu realizarea capturii de ecran, dar nu se poate face nimic în plus, captura rămâne salvată.

În plus, nu orice tip de mesaj poate fi trimis în Canish Mode. Nu poți face să dispară și imagini, ci doar mesaje text, stickere și reacții. Pentru un alt tip de conținut e nevoie de alte platforme.

Această funcție disponibilă pe Facebook Messenger e foarte utilă pentru cei care doresc să-și protejeze intimitatea online. Însă, e bine ca utilizatorii să țină cont și de limitările funcției și să o folosească în cunoștință de cauză.

Citește și Țara care oferă românilor salariul de 6.000 de euro pe lună. Ce condiții trebuie să îndeplinească candidatul ideal

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult