Cum îți poți crește veniturile în 2024. Investițiile imobiliare tradiționale implică achiziționarea unei proprietăți pe care o poți vinde ulterior pentru profit sau o poți închiria pentru a obține un venit constant.
De asemenea, industria energiei regenerabile reprezintă o oportunitate profitabilă de investiții în 2024. Conform Autorității Internaționale pentru Energie (AIE), investițiile globale în energie „curată” au atins aproximativ 1,75 trilioane de dolari în 2023. Această sumă impresionantă este doar începutul, având nevoie să crească în fiecare an pentru ca industria să atingă obiectivele stabilite.
Investitorii pot explora proiectele de energie solară, investițiile în companii de tehnologie solară sau plasamentele în fonduri de energie regenerabilă, toate reprezentând oportunități excelente de investiții în 2024.
Acțiunile pe piețele bursiere sunt și ele o opțiune atrăgătoare pentru investiții în 2024. În general, ele oferă un potențial mai mare de rentabilitate comparativ cu investițiile cu risc redus, cum ar fi titlurile de stat, însă pot fi mai volatile.
De exemplu, investitorii tineri ar putea fi interesați de acțiuni cu dividende în creștere, acestea fiind companii cu un istoric solid în majorarea dividendelor. Deși randamentele actuale pot să nu fie foarte mari, creșterea constantă a dividendelor poate aduce beneficii pe termen lung. În schimb, investitorii mai maturi, care caută stabilitate, ar putea prefera acțiunile de valoare.
Principiile se aplică și pentru fondurile mutuale și titlurile de stat, care pot contribui semnificativ la creșterea veniturilor tale, potrivit Money.ro.
S-a efectuat un studiu care arată dificultatea financiară prin care românii trec. Astfel, 3 din 4 români s-au declarat a fi puțin pregătiți sau deloc asupra modulu de gestionare a situației financiare a lor.
Aceasta are un impact asupra perspectivelor financiare de viitr, arată acest studiu despre gradul de afabetizare financiară în rândul adulților din mediul urban din România, acest studu fiind realizat de către compania de cercetare și consultanță BrandBerry, alături de Asociația Brașov 2050 și cu susținerea Prift Point și Banca Comercială Română (BCR).
Aceste analize care au fost efectuate au arătat la testele de educație financiară că a fost indicat și un nivel scăzut de cunoaștere nu doar a conceptelor și termenilor financiar-bancari și economici, ci și o slabă capacitate de a realiza calcule matematice simple.
Astfel, aproximativ 77% ditre participanții tetsului nu au depășit pragul de 50% răspunsuri corecte, în timp ce doar 3,5% dintre aceștia au avut o rată de răspunsuri corecte mai mare de 75%.