- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cum poți deosebi fructele bune, gata de consum. Trucurile pe care puțini oameni le cunosc

19 Aug, 20:11 • Toma Anca
Cum poți deosebi fructele bune, gata de consum. A început numărătoarea inversă până când toamna își intră în drepturi, iar unul dintre beneficiile acestui sezon este multitudinea de fructe și legume, pe care le putem consuma. Însă, trebuie să avem grijă, pentru că foarte multe dintre ele sunt cu pesticide.
Cum poți deosebi fructele bune, gata de consum. Trucurile pe care puțini oameni le cunosc

Cum poți deosebi fructele bune, gata de consum. Cheia acestei provocări constă în înțelegerea modului de a discerne fructele perfect coapte și gata de a fi consumate de cele insuficient coapte sau prea coapte. Cine stăpânește această abilitate face diferența între o experiență culinară dezamăgitoare și bucuria de a savura un fruct la apogeul gustului său.

Cum poți deosebi fructele bune, gata de consum

Merele trebuie să aibă o culoare formată din roșu și roz

Atunci când alegeți merele, în special cele roșii, alegeți-le pe cele care au un amestec de roșu și roz. Aceste nuanțe sugerează că mărul a primit multă lumină solară, crucială pentru procesul de coacere. Dacă dați peste un măr care este predominant roșu cu pete verzi, nu vă descurajați.

Deși s-ar putea să nu câștige vreun concurs de frumusețe, este totuși plăcut la gust. S-ar putea să fie mai puțin dulce, dar merită mușcat. Chiar dacă dați de mere care sunt puțin cam verzi, există întotdeauna opțiunea de a le îndulci și de a le adăuga la o plăcintă.

Ananasul trebuie mirosit în partea de jos

Pentru a descoperi un ananas delicios copt, întoarceți fructul și mirosiți partea de jos a acestuia. Dacă se simte o dulceață subtilă în aer, ați găsit un ananas copt, gata să vă bucurați de el. O aromă neobișnuită, asemănătoare cu cea a oțetului, semnalează faptul că ananasul a depășit pragul de maturitate și a intrat într-o etapă în care nu trebuie consumat.

Un ananas cu o nuanță galben-aurie are mai multe șanse să fie copt, în timp ce ananasul mai verde este de obicei insuficient copt. Găsirea ananasului perfect poate necesita puțin efort și încredere în propriile simțuri.

Strugurii- Trebuie să fiți atenți la tulpini

Oricât de tentant ar fi să gustați strugurii înainte de a-i cumpăra, eticheta sugerează contrariul. Strugurii perfecți, spun specialiștii, trebuie să fie lipsiți „de riduri”, spun specialiștii, adică să aibă pielea întinsă. Dacă par zbârciți sunt șanse ca aceștia să fi trecut de prima tinerețe.

În ceea ce privește tulpinile, căutați-le pe cele care sunt încă verzi și flexibile. Acestea sunt semne de prospețime și indică faptul că strugurii sunt încă în floarea vârstei. De asemenea, strugurii ar trebui să fie bine prinși de aceste tulpini. O fixare fermă sugerează că strugurii au fost recoltați recent și perfecți pentru a fi consumați. Tulpinile maronii sunt adesea un indiciu că strugurii au fost de ceva timp pe viță de vie.

Frcutele de pădure – Testați boabele dacă sunt lipite

Selectarea fructelor de pădure poate fi ca o loterie și trebuie să vă bazați tot pe simțuri pentru a le identifica pe cele mai bune. Primul lucru la care trebuie să fiți atenți este mucegaiul. Dacă există așa ceva în cutia cu fructe, nu cumpărați. Chiar și o singură boabă mucegăită poate fi un semn prevestitor al altora care vor urma, deoarece mucegaiul se poate răspândi rapid printre aceste fructe delicate.

Întoarceți recipientul cu fructe de pădure și urmăriți ce se întâmplă cu fructele din interior. Dacă vreo boabă se lipește de cutie, acesta este un semnal de alarmă, pentru că pot mucegăi foarte repede. Dacă boabele alunecă liber, este un bun indiciu că nu există umiditate excesivă în recipient, iar boabele au mai multe șanse să dureze mai mult.

Citește și: Șeful ANPC ia o decizie radicală. Aparatele care măsoară nitriții și nitrații din fructe și legume vor fi scoase de pe piață. Horia Constantinescu: „Au născut controverse şi panică”

Kiwi trebuie să aibă coaja fermă

Fie că vă place să mâncați kiwi cu sau fără coajă, starea pielii este crucială atunci când alegeți cele mai bune fructe. Alegeți unul care are pielea nepătată și este ferm, dar ușor elastic. Apăsați ușor și dacă cedează ușor la atingere, probabil că ați găsit un kiwi delicios și copt. Dacă un kiwi pare tare ca piatra, trebuie să aveți răbdare să se coacă. Acest lucru se va întâmpla departe de lumina directă a soarelui și de sursele de căldură, pentru că se poate coace mult prea mult.

Lămâile trebuie să fie grele

Atunci când mergeți la cumpărături pentru lămâi, încercați să vedeți cât de grele sunt. Greutatea indică faptul că ați ales o lămâie de primă mână. O lămâie coaptă ar trebui să fie fermă, dar să cedeze ușor la presiune, la fel ca un balon bine umflat. Acest echilibru între fermitate și flexibilitate indică gradul perfect de coacere.

Ca și ananasul, lămâile ar trebui să emane un parfum încântător. Dacă aroma vă atrage, sunteți pe drumul cel bun către un fruct savuros. Din punct de vedere vizual, căutați lămâile care se mândresc cu o nuanță galbenă, strălucitoare și uniformă. Fiți atenți la orice semne vizibile de mucegai, decolorare profundă sau vânătăi. Acestea ar putea fi semne că lămâia a trecut de prima tinerețe sau că este deteriorată.

Cum descoperiți un mango de calitate

Când vine vorba de mango, nu vă bazați neapărat pe culoare. Contrar credinței populare, nuanța unui mango vorbește mai mult despre soiul sau tipul său decât despre gradul de coacere. În loc să vă puneți toată încrederea în culoare, concentrați-vă mai mult pe modul în care mango se simte în mâini.

Când luați un mango, strângeți-l ușor. Un mango copt va fi ferm, dar va ceda ușor sub presiune. Ar trebui să aibă o senzație de volum, plină, care sugerează un interior suculent. Dacă fructul este tare ca piatra, nu este încă copt. În schimb, dacă este moale, este posibil să fie prea copt. Un mango copt va emana o aromă dulce, tropicală, care este un amestec de pepene galben și ananas. Acest parfum va fi cel mai puternic în apropierea tulpinii.

Observați forma și culoarea piersicilor

Atunci când căutați piersicile perfecte, culoarea ar trebui să fie primul ghid. Roșeața sau rozul de pe o piersică, despre care se crede adesea că este un indicator al maturității, semnifică de fapt că fructul a fost expus la soare. Cu toate acestea, nu indică neapărat gradul de maturitate. Feriți-vă totuși de piersicile cu o nuanță verde, deoarece aceasta semnalează de obicei un fruct necopt.

Forma este un alt factor care trebuie luat în considerare atunci când alegeți piersici. Căutați fructe care au o formă uniformă, rotundă, fără deformări sau decolorări notabile. O formă neuniformă sau o pată întunecată, vânătă, poate însemna că piersica este deteriorată sau prea coaptă. Textura unei piersici coapte este un echilibru fin: nu ar trebui să fie prea moale sau moale, ceea ce poate însemna că este prea coaptă, și nici prea tare, ceea ce indică faptul că este prea puțin coaptă.

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu în Ajunul Crăciunului
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu ...
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține gospodine
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține ...
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...