- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cum poți răci mașina fără să dai drumul la aerul condiționat. Sigur nu știai de acest truc japonez

29 Aug, 20:35 • stefan.vlad
Pe timpul verii, temperaturile ridicate ne fac să fim dependenți de aerul condiționat al mașinii. Însă, dacă autoturismul tău este mai vechi și nu dispune de această opțiune sau pur și simplu nu vrei să consumi combustibil, îți prezentăm un truc japonez, care îți va răci mașina.
Cum poți răci mașina fără să dai drumul la aerul condiționat. Sigur nu știai de acest truc japonez

În zilele caniculare, aerul condiționat este indespensabil nu doar în locuință, ci și în mașină. Cu atât mai mult cu cât sunt oameni care nu au loc de parcare pentru a-și proteja vehiculul și trebuie să îl lase parcat pe stradă, la soare.  Japonezii au găsit o soluție ingenioasă pentru a răci masina mai rapid, fără să pornească motorul.

Citește și: Greşeala pe care o fac şoferii! La ce temperatură trebuie setat, de fapt, aerul condiţionat în maşină

Pașii pentru a răci mașina fără să dai drumul la aerul condiționat

Pentru toți cei care nu au aer condiționat în mașină sau nu vor să îl folosească, un profesor japonez a conceput o metodă foarte eficientă de a scădea temperatura. Pentru a face acest lucru, trebuie să urmezi pașii de mai jos:

  • Coborâți geamul pasagerului
  • Deschideți și închideți portiera șoferului de cinci ori, cât mai repede posibil.
  • Ridicați geamul pasagerului
  • Deschideți și închideți ușa pasagerului de cinci ori, cât de repede puteți.

Acest proces poate scădea temperatura din interiorul vehiculului cu până la 10 grade, însă funcționează și mai bine în zilele cu vânt, deoarece debitul de ventilație este mult mai mare, potrivit 20minutos.es.

Șoferii sunt obligați să aibă asta în mașină

Nerespectarea regulii de circulație le poate aduce conducătorilor auto amenzi de mii de euro și îi poate lăsa fără permisul de conducere sau chiar fără mașină în unele țări din Europa. De aceea, înainte de a pleca în vacanță cu mașina personală este indicat să vă interesați din timp despre regulile țărilor pe care le veți tranzita.

Șoferii de vehicule de peste 3.5 tone, fie că sunt localnici sau doar tranzitează țara, sunt obligați să lipească un autocolant pe parbriz. Este vorba despre autocolantul „Angles Morts”. Acest autocolant are rolul de a atrage atenția asupra unghiului mort. Autocolantul este ușor de găsit, fiind disponibil la benzinăriile de lângă graniță.

Legislația prevede că pe partea șoferului și a pasagerului, autocolantele trebuie plasate în primii 100 de centimetri de la fața vehiculului, la o înălțime de 90 până la 150 de centimetri deasupra solului. În partea din spate, autocolantul trebuie să fie, de asemenea, amplasat la aceeași înălțime.