- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cum poți să-ți dai seama dacă un pepene este copt. Trucul care te va ajuta să alegi cel mai dulce fruct

30 Jun, 21:32 • Fundeanu Madalina
Cum să alegi cel mai dulce și copt pepene! Un fermier dezvăluie care este cea mai simplă și eficientă metodă.
Cum poți să-ți dai seama dacă un pepene este copt. Trucul care te va ajuta să alegi cel mai dulce fruct

Pepenele este preferatul românilor pe timp de vară și mulți dintre ei îl consumă. Mulți sunt extrem de atenți atunci când îl cumpără, pentru ca fructul să fie copt și dulce. Există o metodă foarte simplă de a te asigura că îl alegi pe cel mai bun, potrivit SpyNews.

Pe timpul verii, când temperaturile sunt foarte ridicate, pepenele este printre cele mai consumate fructe din România. Pentru a afla dacă este copt, trebuie să acorzi atenție la mai multe aspecte vizuale și tactile.

Cum să alegi cel mai dulce și copt pepene

Toți românii iubesc acest fruct, pentru că are un gust delicios și este foarte răcoritor. Pentru a avea parte de un fruct dulce, trebuie să fii atent la câteva aspecte foarte simple. Printre cele mai folosite metode se numără verificarea unei pete. Astfel, poți verifica pata de contact (partea care a stat pe sol), care ar trebui să fie galben-crem. Dacă este albă sau verde, înseamnă că nu este suficient de copt.

În afară de metoda petei, există și altele. Trebuie să știi că un fruct bun ar trebui să aibă o coajă cu un aspect mat, nu lucios. Un aspect prea lucios poate indica faptul că fructul nu este copt pe deplin. Unul copt ar trebui să fie greu pentru dimensiunea sa. Greutatea este un alt semn că este plin de apă și suculent.

De asemenea, este importantă forma simetrică și uniformă. Pepenii cu denivelări sau părți deformate trebuie evitați, căci nu sunt buni. Este indicat ca fructul să fie ferm, dar nu dur.

Fermierii recomandă să batem ușor cu degetele pe coaja pepenilor. Un sunet gol indică faptul că fructul este copt suficient și suculent.

Pe de altă parte, liniile mici, maro sau cicatricile sunt bune indicii că pepenii au fost polenizați bine și sunt, cel mai probabil, suficient de dulci.

Citește și: Fructul de sezon care te scapă definitiv de retenția de apă. Costă 25 de lei

pepene roșu
pepene roșu

Consumul de pepene aduce o mulțime de beneficii

Consumul acestui fruct aduce numeroase beneficii pentru sănătatea oamenilor, datorită conținutului său ridicat de apă, vitamine, minerale și antioxidanți.

Acesta conține aproximativ 90% apă, fiind perfect pentru menținerea hidratării, mai ales în zilele toride de vară. Este o opțiune ideală de gustare sănătoasă, fără calorii, numai bună pentru cei care doresc să își mențină greutatea.

De asemenea, pepenii sunt o sursă bună de vitamine A și C, care sunt esențiale pentru sănătatea pielii și a sistemului imunitar. Fructul conține și potasiu, care ajută la reglarea tensiunii arteriale și la menținerea echilibrului electrolitic.

Licopenul, un antioxidant pe care pepenele îl conține, are proprietăți antiinflamatorii și poate reduce riscul de anumite tipuri de cancer și boli cardiovasculare. Conținutul de fibre este ideal pentru menținerea unui sistem digestiv sănătos, prevenind astfel constipația.

Consumul de pepeni contribuie la scăderea tensiunii arteriale și la reducerea riscului de boli cardiovasculare, grație conținutului de citrulină, care îmbunătățește circulația sângelui în organism.

Vezi și: Fructele premium, vândute la prețuri astronomice: un ananas Rubyglow – 1.800 de lei, o căpșună Oishii – 30 de lei