Poți pune maioneză lângă tot felul de cărnuri, cartofi prăjiți sau chiar să-l folosești ca dressing de salată. Cel mai minunat lucru e că maioneza se prepară foarte ușor, sunt necesare doar câteva minute.
Ingredientele necesare
- un ou mare (la temperatura camerei)
- o cană de ulei (preferabil ulei de floarea soarelui, dar poți folosi și ulei de măsline pentru o variantă mai aromatică)
- o linguriță de muștar (opțional, dar recomandat pentru un gust mai intens și o textură mai stabilă)
- o linguriță de oțet sau suc de lămâie (pentru un plus de aciditate și un gust echilibrat)
- sare și piper după gust.
Citește și Câte mese să mănânci pe zi dacă ții postul de Crăciun. Mihaela Bilic, sfaturi pentru toți creștinii: „Senzația de foame este absolut normală”
Cum prepari maioneza în doar două minute
- Mai întâi pregătești ingredientele: Pune oul într-un recipient înalt și îngust (ideal un pahar de amestecat sau un borcan) – acest lucru va ajuta la obținerea unei maioneze perfect cremoase. Asigură-te că oul este la temperatura camerei pentru a preveni separarea uleiului în timpul preparării.
- Peste ou, pune muștarul, oțetul (sau sucul de lămâie), sarea și piperul, apoi toarnă uleiul deasupra. Nu amesteca încă! Ordinea este esențială pentru a obține o emulsie uniformă.
- Folosește un blender vertical sau un mixer manual și pune capul blenderului în partea de jos a recipientului, apoi pornește-l. Nu mișca blenderul imediat; lasă-l să amestece ingredientele de la baza recipientului până când începi să observi că amestecul se îngroașă și devine mai cremos. După circa 10-15 secunde, ridică încet blenderul pentru a integra toată maioneza. Vei observa cum se formează o maioneză densă și mătăsoasă.
- Imediat după ce ai obținut consistența dorită, gustă din maioneză și adaugă sare, piper sau oțet după gust. Dacă vrei ca maioneza să fie mai ușoară, pune mai mult ulei sau suc de lămâie.
Citește și Truc magic de Sărbători. Cum trebuie să păstrezi borcanele desfăcute cu murături până la masa festivă de Crăciun şi Revelion