- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cum să eviți arsurile solare pe timpul caniculei. Trucurile simple și eficiente de care să ții cont când mergi în vacanță

21 Jul, 20:36 • Cornel Ghimeșan
Expunerea la soare, pe timpul verii, când sunt temperaturi uriașe, poate provoca efecte negative asupra sănătății.
Cum să eviți arsurile solare pe timpul caniculei. Trucurile simple și eficiente de care să ții cont când mergi în vacanță

Cum să eviți arsurile solare. Tocmai de aceea, e important ca, atunci când sunt temperaturi ridicate, să ținem cont de anumite reguli esențiale. Dr. Iulia Roșu a avut o discuție cu medicul Mihail Pautov în cadrul căreia a dezvăluit un truc pe care ar trebui să-l știe oricine.

Mulți români care merg pe litoral se întorc acasă cu arsuri, după ce stau la plajă fără protecție și la ore nepotrivite. Folosirea unei creme cu SPF nu este suficientă, ci e important să ții cont de niște factori ca să te poți bucura cu adevărat de concediu fără astfel de „surprize” neplăcute din partea soarelui.

Citește și Cum poți să-ți dai seama dacă un pepene este copt. Trucul care te va ajuta să alegi cel mai dulce fruct

Cum să eviți arsurile solare pe timpul caniculei

Arsurile solare te pot afecta chiar și atunci când mergi până la magazin sau faci o scurtă plimbare prin oraș. Tocmai de aceea, e important ca toată lumea să țină cont de regula umbrei.

„Se numește regula umbrei. Ori de câte ori umbra ta este mai mică decât tine, trebuie să pleci de pe plajă. Cu cât umbra este mai lungă, cu atât ești mai safe (sigur, n.r.). Poți folosi trucul oriunde pe glob. Acolo unde soarele răsare la 4 și apune la 6, la 9 dimineața, ai toate șansele să te arzi. Așa nu trebuie nici să ai ceas. Este o regulă foarte eficientă și de foarte mare ajutor. Nu trebuie să te gândești”, a spus Dr. Iulia Roșu.

Un alt sfat al medicului pentru orice român care iese din casă pe caniculă este urmărirea indicelui UV. Găsești pe orice aplicație și poate fi verificat cu o zi înainte, ca să știi exact cum îți faci programul.

0: înainte să răsară soarele
1-2: slab;
3-5: moderat;
6-7: ridicat;
8,9,10; foarte ridicat;
11: plus extrem.

Mihail Pautov a spus că e nevoie să verificăm cu o zi înainte care va fi indicele UV pentru atunci când vrem să ieșim din casă.

Citește și Românii se îndreaptă din ce în ce mai mult spre case verzi, eficiente energetic. Cât costă un sistem de reducere al consumului de energie

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult