- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cum să îți pregătești locuința pentru iarnă, pas cu pas. Ghidul complet

21 Sep, 16:44 • Preda Silvia
Toamna și-a făcut cu adevărat simțită prezența, iar asta înseamnă că în curând va trebui să ne pregătim casele pentru iarna friguroasă.
Cum să îți pregătești locuința pentru iarnă, pas cu pas. Ghidul complet

Se apropie sezonul rece. Curând vine iarna și va fi necesar să pornim căldura. Ar fi îngrozitor să realizăm că sistemul de încălzire nu funcționează. Este indicat ca încă din prima lună de toamnă să verificăm sistemul de încălzire, scrie kanald.ro.

Puteți schimba filtrele și puteți testa termostatele, astfel încât să vă asigurați că funcționează totul ca la carte. Sursa citată arată că este recomandat și să vă uitați în jurul centralei sau în jurul caloriferelor pentru diferite semne de scurgeri sau umiditate, astfel încât problemele să nu se agraveze în timp.

Totodată, este important ca la începutul sezonului rece să ne analizăm cu atenție ferestrele pentru a observa posibile fisuri.

Înainte să vină iarnă trebuie neapărat să verificați dacă acoperișul prezintă găuri sau țigle deteriorate.

Verificați și dacă aveți cele necesare pentru deszăpezit. Trebuie să vă uitați dacă mănușile, cizmele sau lopețile sunt gata de folosire sau au fost deteriorate în perioada în care au fost nefolosite.

Citește și: Ajutor de încălzire uriaș. Pensionarii primesc sute de lei în plus la pensie! Cum poți beneficia de bani în această iarnă

Cum să îți pregătești locuința pentru iarnă

iarnă
iarnă

Specialiștii spun că trebuie să ne pregătim atât exteriorul casei, cât și interiorul acesteia. E recomandat să faceți o curățenie generală a casei, alături de o reorganizare a hainelor și a decorațiunilor.

E un lucru știut faptul că becurile pot schimba atmosfera unei locuințe, iar iarna este recomandat ca lumina becurilor să fie calde pentru a adăuga senzația de încălzire.

Potrivit unui studiu de date recent, aproape 40% dintre gospodăriile din lume reuşesc cu greu să ţină pasul cu facturie la utilităţi şi nici nu iau în calcul să investească în energie verde, această investiţie presupunând costuri suplimentare. Studiul Accenture „The energy provider’s guide to net zero: Managing consumer affordability and an affordable energy system” include informații din sondajul New Energy Consumer 2024 realizat pe 16.800 de consumatori casnici de energie din 18 țări.

Potrivit acestui raport, 37% dintre gospodăriile din întreaga lume se confruntă cu dificultăți la plata facturilor.

Vezi și: Ajutorul de încălzire se acordă și în iarna 2024 – 2025. Condiții și acte necesare pentru a beneficia de acești bani