- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cum să nu ai iPhone „de unică folosinţă”. 10 sfaturi care prelungesc viaţa smartphone-ului de la Apple

02 Jun, 21:24 • Dobran Viorel
Aparatele iPhone sunt în trend în toată lumea. Apar în fiecare an modele noi, atât ca design, cât şi ca funcţionalităţi, dar durata de viaţă a bateriei rămâne principala vulnerabilitate a gadgeturilor de la Apple. În acest articol, vă oferim câteva sfaturi pentru a prelungi durata de viaţă a acesteia.
Cum să nu ai iPhone de unică folosinţă. 10 sfaturi care prelungesc viaţa smartphone-ului de la Apple

Bateriile litiu-ion din iPhone-uri se degradează în mod natural odată cu utilizarea în timp. Prin urmare, este esențial să întrețineți bateria iPhone-ului pentru a vă asigura că aceasta durează cât mai mult timp posibil. Au existat chiar şi scandaluri, teorii ale conspiraţiei, care acuzau producătorul Apple că utilizează baterii cu durată de viaţă limitată, care se degradează acceleart după un singur an de utilizare, pentru a-şi putea vinde produsele noi aruncate pe piaţă

Iată câteva modalități de a încetini degradarea bateriei iPhone-ului, potrivit publicației tech MakeUseOf.

Durata de autonomie a bateriei este perioada de timp în care dispozitivul tău funcționează fără să fie necesară reîncărcarea. Durata de viață a bateriei este perioada de timp în care bateria funcționează, până când trebuie înlocuită. Maximizează-le pe amândouă și vei profita din plin de dispozitivele tale Apple.

1. Evitați să vă maximizați ciclurile de încărcare

Potrivit Apple, după aproximativ 500 de cicluri de încărcare, iPhone-urile păstrează doar până la 80% din capacitatea inițială a bateriei. Treci printr-un ciclu de încărcare atunci când folosești 100% din baterie – de exemplu, ai folosit 50% ieri și încă 50% astăzi.

Așadar, în general, cu cât utilizați mai puțin iPhone-ul, cu atât mai puține cicluri de încărcare sunt necesare și cu atât mai mult va dura bateria. Poți verifica câte cicluri de încărcare a bateriei a parcurs telefonul tău fără să folosești o aplicație, din meniul de Settings.

În plus, menținerea dispozitivului la încărcare completă sau complet golit poate avea un impact negativ asupra sănătății bateriei.. Din acest motiv, ar trebui să încerci să menții dispozitivul între 40% și 80% baterie, pe cât posibil, pentru a păstra sănătatea bateriei.

2. Dezactivați funcțiile inutile

Pentru a utiliza mai puține cicluri de încărcare și pentru a menține sănătatea bateriei iPhone-ului, trebuie să dezactivați toate funcțiile de care nu aveți neapărat nevoie. De exemplu, vă recomandăm să dezactivați funcțiile consumatoare de energie, cum ar fi Background App Refresh (Actualizare aplicații în fundal). Accesați Settings > General > Background App Refresh > Background App Refresh > Off pentru a face acest lucru.

Pentru a economisi și mai mult din bateria iPhone-ului tău și pentru a profita la maximum de o încărcare completă a bateriei, poți dezactiva afișajul permanent activat (dacă iPhone-ul tău dispune de acesta) și poți activa luminozitatea automată, astfel încât iPhone-ul să reducă automat luminozitatea ecranului ori de câte ori este necesar, în funcție de lumina din mediul ambiant.

Pentru a activa luminozitatea automată, accesează Setări > Accesibilitate > Afișaj și dimensiune text și activează Luminozitate automată.

3. Nu vă lăsați iPhone-ul descărcat prea mult timp

Celulele care alcătuiesc bateriile litiu-ion au o durată de viață limitată, ceea ce înseamnă că trebuie să ai grijă de bateria telefonului dacă vrei să continui să profiți în continuare de avantajele dispozitivului tău.

Unul dintre cei mai mari „agresori” ai bateriei unui smartphone este descărcarea completă a acestuia. Acest lucru se datorează faptului că, atunci când o celulă a bateriei se epuizează și este lăsată așa pentru o perioadă lungă de timp, aceasta poate intra într-o stare de descărcare profundă și nu va mai funcționa niciodată.

Din fericire, bateriile păstrează o rezervă de încărcare chiar și atunci când sunt oprite, pentru a evita această problemă. Dar dacă iPhone-ul tău este complet descărcat, trebuie să nu uiți să îl încarci din nou cât mai curând posibil. Pentru a evita acest lucru, profitați de modul de consum redus de energie al iPhone-ului dvs. atunci când bateria este la 20% sau mai puțin, până când puteți să-l conectați la priză.

4. Nu vă lăsați iPhone-ul la încărcat peste noapte

Mulți oameni își încarcă telefoanele peste noapte pentru că este cea mai convenabilă opțiune. Cu toate acestea, încărcarea telefonului peste noapte poate fi dăunătoare, deoarece supraîncărcarea telefonului în acest fel poate duce la deteriorarea bateriei și la reducerea duratei de viață a telefonului.

Supraîncărcarea frecventă vă deteriorează bateria, deoarece forțează mai mult curent în celulele deja pline decât sunt ele proiectate să rețină. De asemenea, înseamnă că iPhone-ul dvs. își petrece cea mai mare parte a nopții la o încărcare de 100%, ceea ce este rău pentru sănătatea bateriei sale.

Trucuri pe care toți utilizatorii de iPhone ar trebui să le cunoască. Cum să crești durata de viață a bateriei

Din fericire, iOS dispune de o funcție de încărcare optimizată a bateriei, care ajută la menținerea sănătății bateriei iPhone-ului. Poți să o activezi accesând Setări > Baterie > Sănătatea și încărcarea bateriei, activând Încărcare optimizată a bateriei.

Dacă vă scoateți telefonul de la încărcat cam la aceeași oră în fiecare zi, iPhone-ul va învăța acest model și va evita încărcarea la 100% până când veți avea nevoie de el.

5. Evitați să încărcați și să folosiți telefonul simultan

Nu este nimic rău în a te uita la unele mesaje și a parcurge rețelele sociale pentru o vreme. Totuși, evită să te implici într-o sesiune prelungită de jocuri atunci când îți încarci telefonul. Jocurile multiplayer, în special, au tendința de a provoca supraîncălzirea telefonului dumneavoastră. Încărcarea dispozitivului în același timp nu va face decât să înrăutățească problema și să afecteze sănătatea bateriei iPhone-ului pe termen lung, din cauza căldurii înmagazinate în dispozitiv.

Prin urmare, cel mai bine este să vă gândiți din timp și să vă încărcați dispozitivul suficient pentru a avea grijă de bateria iPhone-ului dumneavoastră. În plus, oricum este inconfortabil să ții în mână și să folosești corect un telefon fierbinte.

6. Utilizați numai încărcătoarele oficiale Apple

Multe companii aftermarket produc încărcătoare de calitate inferioară. Deși vă pot încărca în continuare dispozitivul, aceste încărcătoare nu sunt certificate de Apple, ceea ce înseamnă că nu păstrează aceeași calitate și compatibilitate cu bateria iPhone-ului dumneavoastră.

Folosește numai accesorii certificate Apple MFi pentru siguranța ta și pentru sănătatea bateriei telefonului. Unele dintre aceste articole aprobate oficial includ cele mai bune cabluri Lightning (sau USB-C, pentru ultimele modele) pentru a-ți încărca iPhone-ul. Acestea ajută la protecția împotriva supratensiunilor și a scurtcircuitelor, care, în caz contrar, ți-ar putea provoca răni sau ar putea deteriora componentele interne ale telefonului, inclusiv bateria.

Experții iPhone, despre trucul cu orez, după 17 ani de istorie tehnologică. Ce se întâmplă, de fapt, cu telefonul

De ce nu e bine să pui un iPhone în orez
De ce nu e bine să pui un iPhone în orez

7. Investește într-o carcasă pentru iPhone-ul tău

Probabil că toți ne-am scăpat telefoanele pe jos la un moment dat. Deși scutul ceramic al iPhone-ului contribuie la durabilitatea dispozitivului, este totuși mai sigur să ai o husă. Impactul repetat pe suprafețe dure va contribui inevitabil la deteriorarea componentelor interne în timp, ceea ce poate afecta și sănătatea bateriei iPhone-ului tău.

Citește și: Inovație la Apple! Compania dezvoltă iPhone-urile pliabile. Vor semăna cu telefoanele cu clapetă de pe vremuri

În plus, pentru a păstra sănătatea bateriei, țineți telefonul departe de zonele prăfuite sau murdare. Acest lucru poate duce la reducerea duratei de viață a bateriei, din cauza prafului și a particulelor de murdărie care se acumulează pe contactele bateriei.

Utilizarea unei carcase de protecție poate ajuta la protejarea porturilor iPhone-ului dvs. prin reținerea resturilor înainte ca acestea să pătrundă în dispozitiv. În plus, o husă bună vă poate proteja și de alte probleme, cum ar fi spargerea ecranului și daunele provocate de apă.

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai găseşti doar bieţi pensionari, tineret nu mai vezi”
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai ...
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. „Drumul morții”, pe care se petrec cele mai multe accidente, va fi înlocuit
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. ...
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de validare, iar deputaţii vor depune jurământul
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de ...
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci
Ce poți face dacă bagajul tău a fost deteriorat sau pierdut în timpul călătoriei cu avionul. Ce drepturi au pasagerii
Ce poți face dacă bagajul tău a fost deteriorat sau pierdut în timpul călătoriei cu avionul. Ce ...
Artificiile de Revelion, un adevărat pericol pentru animale. Cum să le protejăm de zgomotele puternice
Artificiile de Revelion, un adevărat pericol pentru animale. Cum să le protejăm de zgomotele puternice
Orașul în care toți locuitorii stau în același bloc și nu sunt nevoiți să iasă din casă cu lunile
Orașul în care toți locuitorii stau în același bloc și nu sunt nevoiți să iasă din casă cu lunile
Filmul de pe Netflix care i-a cucerit pe români. Abia a fost lansat și a intrat în top
Filmul de pe Netflix care i-a cucerit pe români. Abia a fost lansat și a intrat în top
Angajații uzinei Dacia primesc noi majorări de salarii și primă anuală de câteva sute de euro
Angajații uzinei Dacia primesc noi majorări de salarii și primă anuală de câteva sute de euro
Rețeta de post pregătită de Anca Țurcașiu. E potrivită inclusiv pentru masa de Crăciun sau Revelion
Rețeta de post pregătită de Anca Țurcașiu. E potrivită inclusiv pentru masa de Crăciun sau Revelion
Greașeala uriașă pe care o poți face atunci când scoți cozonacul de la cuptor. Mihaela Bilic: „Poate provoca arsuri și indigestie”
Greașeala uriașă pe care o poți face atunci când scoți cozonacul de la cuptor. Mihaela Bilic: „Poate ...
Fructul care poate înlocui zahărul. E o variantă mult mai sănătoasă și mai prietenoasă cu silueta
Fructul care poate înlocui zahărul. E o variantă mult mai sănătoasă și mai prietenoasă cu silueta