Orice banca va aproba de fiecare dată un împrumut pentru un angajat care la sfârșitul lunii încasează mai mult de 4.000 de lei. Însă chiar și angajații care nu depășesc salariul mediu apelează la credite, din cauza nevoii financiare și a nevoii de bunuri, scrie project-e.ro.
O altă greșeală fundamentală este aceea de apela nu la unul, ci la două credite. Unul pentru casă și altul pentru mașină, sau chiar și un al treilea – aici fiind vorba despre cardurile de cumpărături.
Mai citește și: Românii vulnerabili vor putea plăti eșalonat facturile la gaze naturale! Proiectul a fost lansat de ANRE
Educația stă la baza acestui proces de lungă durată, făcând ca această întrebare să fie una grea. Indiferent de cât de mult vrem să credem sau nu, educația ne salvează de probleme financiare și ne ajută să câștigăm.
Cu un bagaj încărcat de cunoștințe putem obține un job mai bun. Prin intermediul locului de muncă mai bine plătit, putem face economii.
Nu ne vom îmbogăți, însă nici nu ne vom duce spre disperare și datorii. Un job mai bun și mai puține împrumuturi, sau împrumuturi cu rate foarte mici care să nu ne afecteze stabilitatea financiare, sunt cheia către o viață mai liniștită.
În momentul în care beneficiem de un împrumut, există și o parte negativă. Datoriile ne blochează posibilitățile de mișcare, astfel că ne conduc spre disperare.
Datorie lunare, recurente, ne vor face să devenim vulnerabili. Angajații care se află într-o situație dificilă din punct de vedere financiar vor fi mai puțin productivi și dependenți de companie sau locul de muncă.
Un angajat care are datorii nu va putea investi în educația sa și îi va fi foarte greu să iasă din acest cerc vicios. Va fi de multe ori dependent de deciziile șefilor. Iar dacă acolo nu găsește un refugiu sau o vorbă bună, angajatul nu va da randamentul dorit.
Relațiile sociale de calitate sunt și ele foarte importante. Încercați întotdeauna să vă înconjurați de oameni de la care aveți lucruri bune de învățat. Lăsați mereu loc de bună ziua și nu-i dezamăgiți pe cei care v-au susținut fără dubii. În acest veți putea rămâne mereu conectați la informații de calitate și oportunități.
Te-ar mai putea interesa și: ROBOR scade considerabil și ajunge la 7%. „Probabil cel mai complicat an din ultimul deceniu”. BNR prevede un viitor cu prețuri tot mai mici la rate