- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cum să-ți dezaburești rapid geamurile mașinii. Trucul care te ajută să pleci mai repede de acasă iarna

23 Dec, 22:34 • Andrei Alina
Vremea s-a răcit și temperaturile scăzute de afară favorizează apariția umezelii, mai ales iarna. Șoferii știu foarte bine acest lucru și de multe ori pierd timp prețios în parcare cu mașina pornită pentru a dezaburi geamurile.
Cum să-ți dezaburești rapid geamurile mașinii. Trucul care te ajută să pleci mai repede de acasă iarna

Frigul, ploile și ninsorile dau mari bătăi de cap șoferilor în aceste zile. Însă nu sunt singurele probleme pe care aceștia le întâmpină. Una dintre problemele des întâlnite de şoferi, la primele ore ale dimineţii, este aburirea geamurilor maşinii.

Din cauza vremii reci, geamurile și oglinzile mașinilor se aburesc. Poți scăpa de problemă cu un truc simplu şi foarte eficient.

Ai nevoie doar de o pereche de şosete vechi şi de nisip igienic pentru pisici. Îl găseşti în orice supermarket şi nu e scump deloc. Iată cum să procedezi: răstorni nisip de pisici în şosete şi pui ”saculețul” pe bord, lângă parbriz sau sub scaunele din maşină.

Nisipul are puterea de a absorbi umiditatea din aer, iar rezultatul este garantat.

Citește și: Conditiile meteo se înrăutățesc. Autoturismele care tranzitează zone înalte trebuie să fie echipate de iarnă!

 

Florinela Georgescu, director ANM: „Un nou ciclon polar va lovi România”. Fenomenul de iarnă care ne aşteaptă mai ales dimineaţa

România s-a confruntat la sfârşitul săptămânii cu o zi istorică. Pentru prima dată în istorie, ANM a emis cod roșu de viscol în luna noiembrie. Vor urma câteva zile mai calme din punct de vedere meteorologic, dar iarna vine indubitabil. Temperaturile foarte scăzute, în condițiile în care există la sol un pic de zăpadă sau apă în urma ploilor, vor favoriza formarea ghețușului.

„Lucrurile rămân destul de complicate pe partea de est a țării, adică a Moldova, Dobrogea, în continuare, Dobrogea, dar și partea de sud a Olteniei și Munteniei. În toate aceste zone încă vor mai fi intensificări ale vântului, bineînțeles, cele mai ridicate valori la rafală în Dobrogea, în continuare partea de sud a Moldovei, dar și zona Carpaților Oriental și Meridionali.

Ținem cont de faptul că chiar dacă viteza la rafală este ceva mai mică decât a fost pe parcursul nopții trecute și în prima parte a zilei de astăzi există strat de zăpadă proaspătă în zonele acestea. Vor fi temperaturi foarte scăzute și pe ansamblu, o vreme severă. Intensificări le așteptăm să nu mai depășească 70-80km, ceea ce oricum este mult.

Dar să reamintim faptul că au depășit a depășit vântul 100km/h în zona litorală. Pe de altă parte, fiindcă vă spuneam că este strat proaspăt de zăpadă, vântul spulberă această zăpadă, e viscol în continuare.

Citește și: Reguli stricte pentru șoferi iarna aceasta! Nerespectarea acestora duce la amenzi colosale și reținerea talonului auto!

Deci chiar dacă este cod galben, este viscol în aceste zone, vizibilitate foarte scăzută. Deci încă situația nu este remediată în niciun caz. O ameliorare mai de esență. Așteptăm pe parcursul zilei de mâine.

Deci vine iarna, vine solstițiu de iarnă, pătrunderile reci sunt normale, doar că marea accelerează procesele acestea ciclogenetice și cele care aduc furtuni. De aceea și săptămâna trecută și săptămâna aceasta am văzut cum fenomenele foarte grave au fost pe zona litorală. Mai rău a fost acum din cauza acelei mase de aer foarte rece.

Florinela Georgescu Nu trebuie să ne speriem, dar un nou ciclon mediteranean va lovi România. Anunţul ANM

Nu trebuie să ne speriem, dar vine un alt ciclon. El vine din Europa cu fenomene mai puţin severe şi sperăm să se păstreze. Până la jumătatea săptămânii trebuie să fim atenți mai ales la nopțile care urmează, pentru că vor fi cu temperaturi negative în toată țara, adică cam de la -8 spre -1 grad, iar posibil în noaptea de marți spre miercuri, chiar mai scăzut în depresiuni, probabil pe fondul unui cel mai degajat. Temperaturile acestea foarte scăzute, în condițiile în care există la sol un pic de zăpadă sau apă în urma ploilor, vor favoriza formarea ghețușului.

 

Urmărește Daily Business pe Google News