Cum se congelează corect carnea. Românii congelează alimente pentru a reuși să le păstreze pentru un timp îndelungat, mai ales carnea. Congelarea acesteia este o modalitate foarte bună de a o păstra pentru o perioadă lungă de timp, astfel încât să nu mai fie nevoie de o vizită suplimentară la magazin pentru acest lucru.
Cu toate acestea, metoda de congelare poate să afecteze durata de depozitare, arată experții consultați de TSN.
Pentru a păstra carnea pentru un timp îndelungat, trebuie să respectăm mai multe sfaturi ale specialiștilor, care arată că ea poate fi congelată fie ca bucată întreagă, fie prelucrată în carne tocată, în funcție de preferințele fiecăruia.
Citește și : Se scumpeşte cafeaua! Creşteri de preţ de până la 25% în magazine
Alegerea poate avea un impact asupra perioadei de timp în care se va păstra carnea. Astfel, carnea crudă poate fi păstrată la frigider numai până la 5 zile.
Totuși, dacă nu o puteți folosi la timp, nu trebuie să vă îngrijorați. Ceea ce este recomandat de specialiști este congelarea acesteia, ceea ce vă va permite să aveți produse proaspete la îndemână atunci când aveți nevoie.
Citește și : Banii cash dispar treptat. Schimbare radicală în plăți!
Spre exemplu, carnea de vită poate fi păstrată la congelator până la 9 luni, chiar dacă este macră sau tocată. Carnea de porc în schimb, poate fi păstrată, dacă este congelată întreagă, pentru numai două luni, iar dacă este tocată, termenul se prelungește cu încă o lună, iar limitele nu trebuiesc depășite.