- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cum se fac cele mai bune langoși. Rețeta simplă care îți va aduce aminte de gustul copilăriei

17 Dec, 12:33 • Russo George
Sărbătorile de iarnă aduc un farmec aparte, iar atmosfera festivă este completată de mirosul îmbietor de langoși care plutește în aer la târgurile de Crăciun. Aceste delicioase gogoși îi atrag pe toți românii care vor să guste din tradiția acestui preparat.
Cum se fac cele mai bune langoși. Rețeta simplă care îți va aduce aminte de gustul copilăriei

Însă, nu este nevoie să te deplasezi până la târg pentru a te bucura de langoși; poți să îi prepari chiar la tine acasă, cu doar câteva ingrediente simple, obținând un rezultat absolut delicios.

Rețeta de langoși este originară din Ungaria și a devenit populară și în România, mai ales în timpul sărbătorilor de iarnă. Cu un aluat simplu și puțină răbdare, oricine poate obține această gustare tradițională, fără a fi necesare talente deosebite în bucătărie. Iată cum poți să-ți pregătești langoși acasă, pentru a te bucura de aceleași arome ca la târgurile de Crăciun.

Ingrediente pentru langoși:

  • 500 g făină
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 350 ml lapte
  • 1 linguriță sare
  • Ulei pentru prăjit

Mod de preparare

: Pentru a obține langoși ca la carte, este esențial să acorzi atenție deosebită aluatului. Într-un bol încăpător, pune făina și formează o adâncitură în mijloc, unde vei adăuga drojdia mărunțită și laptele călduț. Lasă amestecul să stea timp de 10 minute pentru a activa drojdia, procesul esențial în obținerea unui aluat pufos. După acest timp, vei observa că drojdia începe să își facă efectul.

Citește și: Toți românii ar trebuie să știe asta. La ce magazin se găsește cel mai ieftin șorici, înainte de Crăciun. Un kilogram se vinde cu 50,90 lei

Odată ce drojdia s-a activat, adaugă sarea și începe să frămânți aluatul. În primă fază, aluatul va fi lipicios, dar continuă să îl frămânți până când devine elastic și se desprinde ușor de mâini. După ce aluatul este gata, acoperă-l cu folie alimentară și lasă-l la dospit timp de aproximativ o oră, până când își va dubla volumul și va deveni pufos.

După ce aluatul a crescut suficient, împarte-l în 8 bucăți egale și formează bile din fiecare. Pe o suprafață presărată cu făină, întinde fiecare bilă până devine o foaie subțire. Încinge ulei într-o tigaie și începe prăjirea langoșilor, câte unul pe rând, până când devin aurii și crocanți. După ce sunt gata, scoate-i pe un șervețel pentru a absorbi excesul de ulei.

Cum să servești langoșii: Langoșii se servesc de obicei cu smântână, brânză rasă sau cașcaval și, pentru o variantă mai sățioasă, poți adăuga șuncă sau cârnați. Dacă preferi o variantă dulce, poți opta pentru a-i servi cu ciocolată topită sau gem. Indiferent de alegerea finală, langoșii sunt o gustare perfectă pentru serile de iarnă, aducând un strop de magie și tradiție în casa ta.

Citește și: Prețul incredibil cu care se vând 27 de sarmale făcute de chef Cătălin Scărlătescu: ”Rețeta proprie de sarmale, care îmbină tot ce este mai bun din bucătăria românească”

Urmărește Daily Business pe Google News