Bunicile noastre aveau multe trucuri pentru a înmulți ghioceii și pentru a avea flori mai multe și mai rezistente. Una dintre cele mai folosite metode era împărțirea bulbilor sau divizarea acestora, pentru a forma noi plante, scrie click.ro.
Citește și: Cele mai mari greșeli pe care le poți face atunci când prepari cartofi prăjiți. Cum și când trebuie să îi pui, de fapt, în tigaie
:format(webp):quality(100)/https://www.dailybusiness.ro/wp-content/uploads/2025/02/ghiocei-1024x576.jpg)
Cum se înmulțesc ghioceii
Iată câteva metode utile pentru a obține o grădină plină de ghiocei:
- Împărțirea bulbilor: După ce ghioceii se ofilesc, se scot cu grijă bulbii din pământ și se împart în mai multe bucăți, fiecare având rădăcini pentru a da naștere unei noi plante.
- Plantarea într-un loc răcoros: Ghioceii preferp locurile umbrite, dar care primesc și lumina soarelui dimineața. Aceștia trebuie să fie plantați în zone protejate de razele puternice ale soarelui de după-amiază, dar cu expunere la soarele de dimineață.
- Îngrășăminte naturale: Compostul sau bălegarul, aplicate periodic în jurul plantelor, pot încuraja creșterea și înflorirea ghioceilor. Îngrășămintele ajută la menținerea unui sol fertil și susține sănătatea bulbilor.
- Îngrijirea solului: Ghioceii nu se simt bine în pământ prea umed sau prea uscat. Solul trebuie să fie ușor umed, dar fără să băltească. După ofilire, e important ca florile să fie tăiate pentru ca bubii să poată absoarbe mai multe substanțe nutritive.
- Sădirea de primăvară: Pentru o înflorire abundentă, ghioceii se păstrează într-un loc răcoros pentru a le asigura un repaus înainte de a înflori. Acest proces favorizează dezvoltarea unor plante mai rezistente.
Citește și: De ce să NU faci niciodată CAFEA cu APĂ de la robinet. Cele două motive pentru care acest obicei este extrem de periculos