Gina Bradea le dezvăluie mereu celor care o urmăresc în online tot felul de trucuri și secrete din bucătărie. E o bucătăreasă desăvârșită care știe să prepare o mulțime de preparate senzaționale. De la mic dejun, supe, murături pentru iarnă și alte feluri de mâncare clasice, până la cele mai rafinate preparate pe care le găsești în restaurantele de lux.
Gina Bradea a vorbit recent despre cum se prepară corect jumările și cum reușește să obțină o carne fragedă. Secretul e ca acestea să nu fie uscate prea tare fiindcă apoi se întăresc.
Citește și Secretele sărbătorilor fără kilograme în plus! Sfaturi de la dr. Mihaela Bilic pentru a te bucura de delicii fără regrete
Cum face Gina Bradea jumările
„O jumară vrea cineva? Din aceea cu multă carne. Uitați-vă ce am eu aici! Piept de porc fără os sau fleică. Astea sunt de mâncat. Le mai las să scadă, dar să nu fie foarte uscate. Uitați-vă ce minunăție! Aur curat. Mănânc și eu trei jumări, chiar dacă nu am voie, dar de poftă tot mănânc. Aur curat, floricele de porc”, a spus celebra bucătăreasă pe Tiktok.
Ingrediente
- 1 kg carne tocată de porc (căzăturile de la fasonat sau pulpa şi puţina poală cu grăsime)
- 2 -3 cepe
- cam 500 g organe (ficat, splină)
- 150 g orez cu bobul rotund, pentru sarmale
- sare, piper, ardei iute, ienibahar, coriandru, frunze de dafin, cimbru
- 1 morcov
- albitură (ţelină, pătrunjel, păstârnac)
- maţe
Mod de preparare
- Mai întâi se spală splina și ficatul în apă cu sare, dafin, boabe de piper și ienibahar și apoi să răcesc și se toacă.
- Trebuie tăiată și ceapa mărunt duoă ce e curățată, apoi se pune într-o tigaie în care am pus deja 2-3 linguri de ulei. Se lasă până când se înmoaie ușor, apoi se adaugă orezul și 150 ml apă. Se lasă până când este absorbită toată apă și orezul este ușor umflat.
- Carnea trebuie tocată prin sita mare. Se pun organele tocate, ceapa cu orezul, condimentele după gust și se umple intestinul. Se leagă la capete și se înțeapă cu o scobitoare din loc în loc, să nu pocnească la fiert. Poate fi consumat fiert, prăjit în ulei sau untură sau la cuptor.
- Caltaboșul îl facem la cuptor astfel: se aşază în tavă, se adaugă rădăcinoase (morcov, patrunjel, telina) tăiate felii, apă și puțin ulei și se bagă la cuptor, la foc potrivit. După 30 de minute se verifică și se înțeapă cu o scobitoare. Este gata atunci când, înţepat fiind, nu mai iese lichid deloc.
- După ce l-am scos de la cuptor, îl lăsăm la răcit, iar apoi se servește împreună cu restul preparatelor din porc. Merg foarte bine cu murături.
Citește și Cum se prepară „laptele de aur”, băutura care te scapă rapid de răceală. Conține doar trei ingrediente și e ideală să fie folosită în sezonul rece