Totuși, „laptele de aur” e un elixir care își face efectul fără doar și poate. E cunoscut de secole pentru proprietățile sale antiinflamatoare, antibacteriene și energizante. Se prepară din doar trei ingrediente simple, dar foarte puternice. Băutura întărește imunitatea și te ajută să te lupți cu răceala.
Băutura de casă numită „laptele de aur” te scapă instant de răceală. E făcută din trei ingrediente, iar beneficiile pentru organism sunt uriașe.
Răceala afectează căile respiratorii superioare și e cauzată de tot felul de viruși, cel mai întâlnit fiind rinovirusul.
Cei mai mulți dintre noi apelăm la medicamente ca să scăpăm de ea cât mai repede. Însă și leacurile băbești pot fi de un real ajutor.
Citește și Ce să faci cu uleiul pe care nu-l mai folosești. E complet interzis să-l arunci în chiuvetă
Un leac băbesc luat direct din bucătăria bunicii te poate ajuta enorm în lupta cu răceala. Ai nevoie de doar trei ingrediente, cel secret fiind turmericul.
Turmericul e renumit pentru beneficiile sale uluitoare. E folosit deseori ca remediu natural împotriva răcelii și a gripei, având proprietăți antiinflamatoare și antioxidante puternice. Are capacitatea să reducă inflamația din corp și să amelioreze durerea în gât și inflamația sinusurilor.
Pe lângă turmeric, pentru prepararea acestei băuturi, ai nevoie și de piper negru, care conține piperină, ce crește absorbția curcuminei (compusul activ din turmeric) și îi amplifică efectele.
Ingrediente
- 1 cană de lapte cald (poate fi lapte obișnuit sau lapte vegetal, cum ar fi laptele de migdale, cocos sau ovăz)
- 1 linguriță de turmeric pudră
- 1 praf de piper negru
- ½ linguriță de scorțișoară (opțional, pentru aromă și efect antiinflamator)
- 1 linguriță de miere sau sirop de arțar (opțional, pentru îndulcire)
- 1 bucățică mică de ghimbir ras sau un praf de ghimbir (opțional, pentru a întări efectul de încălzire și a calma gâtul)
Cum se prepară „laptele de aur”
- Mai întâi trebuie să încălzești laptele într-o crăticioară fără să-l aduci la punctul de fierbere. Apoi adaugi turmericul, piperul negru, scorțișoara și ghimbirul (dacă folosești).
- Următorul pas e să amesteci bine până când toate ingredientele sunt complete încorporate și laptele capătă o culoare aurie uniformă.
- Ia crăticioara de pe foc și lasă băutura să se răcească puțin, apoi adaugă mierea (pentru a-și păstra proprietățile, mierea se adaugă doar când băutura este călduță, nu fierbinte).
- Bea „laptele de aur” cât e cald, înainte de culcare, ca să-i permiți să acționeze atunci când corpul e în repaus.
Citește și Greșeala pe care o faci atunci când speli prosoapele. Trucul secret care te scapă de problemele ascunse