Dan Bittman, lovit din plin de datoriile fără număr pe care le are la stat. Anul 2023 este an destul de dificil din punct de vedere financiar pentru artist. Afacerile sale au ajuns să înregistreze pierderi colosale, a informat fanatik.
Firma de creație artistică a lui Bittman și-a suspendat activitatea, pe 16 iunie, după ce a raportat o pierdere de aproape 16.000 de lei și a acumulat la stat datorii de peste 115.000 lei. Nu merge bine nici compania Danutz Casa, care se află lângă Autostrada Soarelui și se ocupă de centrul de recreere. Firma, care are o cifră de afaceri de aproape 200.000 de lei, a înregistrat o pierdere de 1.700 de lei.
Deși a investit sume uriașe în firma Bitsolar, nici aceasta nu înregistrează profit. În ultimul an fiscal, Bittman a pierdut suma de 50.000 de lei. Chiar dacă pe plan financiar nu-i este prea bine, artistul face profit din ceea ce știe să facă mai bine, adică muzica, fiind principala sursă de venit a lui. Mai mult, el deține 33% din acțiunile firmei Holograf Productions, care în ultimul an a avut o cifră de afaceri de peste 1,6 milioane de lei, adică în jur de 320.000 de euro, iar profitul a fost unul impresionant pentru o societate din România.
Pe lângă cariera în muzică, Dan Bittman a decis să investească 700.000 de euro într-un complex, la 49 de kilometri de București, pe malul lacului Sulimanu. Solistul trupei Holograf are aici un parc de agrement. De curând a renovat toate camerele, ceea ce a dus și la o scumpire a prețului de cazare.
Dacă înainte o noapte de cazare costa puțin peste 100 de lei, acum trece de 350 de lei, după cum spune managerul lui Dan Bittman.
„În această perioadă, cazarea este de 350 de lei pe noapte, la bungalow, pentru trei persoane, și de 450 de lei, pe noapte, la apartament, pentru cinci persoane. Sunt mai scumpe, vara asta, pentru că sunt refăcute în totalitate.
Recomandăm pentru o familie cu copii, luna mai, sfârșitul lui iunie. Atunci este cel mai bine, pentru relaxare și pescuit. Apa lacului este caldă, când afară e soare și frumos, ajunge și la 19 grade. Pentru sporturile nautice, noi ne dăm cu neopren subțire, însă alți turiști nu au folosit neopren, depinde cât de rezistent ești.
S-au menținut însă prețurile la activitățile sportive și de distracție (n.r.-30 de lei abonamentul pe zi la piscină, caiac- 50 de lei/40 de minute. Un echipament complet pentru sporturile nautice este de 100 lei/zi). Am dat și cu substanțe pentru țânțari și căpușe, cred că anul acesta va fi bine, în privința asta. Nu știu dacă vom mai angaja studenți, ca în alți ani, să ne ajute. Poate, din iunie, pe luna mai suntem acoperiți”, a declarat managerul artistului, pentru playtech.ro.
Artistul mărturisește că afacerea lui a avut succes pe timpul pandemiei.
„Afacerea mergea mai bine în pandemie. Probabil acum lumea are mai multe locuri în care se poate duce, dar la final de săptămână vin cei obișnuiți. În primul an de pandemie am avut mai mulți clienți. Poți să te dai pe teleski pe lac, să pescuiești.
Dacă nu ești curajos poți să faci plimbări pe lac, canoe, să vâslești. Sau poate ești pasionat de paintball, este un teren special amenajat pe care se organizează competiții. Vrem să amenajăm și un teren de beach volleyball. Suntem în discuții cu Federația de Volei.
În altă ordine de idei, aici se poate mânca, iar pe lac mai sunt și niște căsuțe de lemn. O noapte te costă 150 lei, iar un apartament costă 250 lei și pot sta până la 5 persoane. La final de săptămână se poate sta la un grătar, la orice”, a declarat artistul.
Alte articole: Brandurile de lux din România și-au dublat vânzările. Firmele au adunat afaceri de peste 300 milioane de lei în 2022