Romanian
 - 
ro
Diverse

De ce nu e bine să mâncăm partea „lemnoasă” a roșiilor. Specialiștii ne avertizează asupra pericolelor

11 Aug, 19:38 • Alexe Raluca
Cu siguranță nu o dată am observat că unele roșii au în interior o parte tare, verzuie, neuniformă. Specialiștii ne spun să nu consumăm niciodată acea parte din legumă, căci ne poate afecta sănătatea.
De ce nu e bine să mâncăm partea „lemnoasă” a roșiilor. Specialiștii ne avertizează asupra pericolelor

De ce nu e bine să mâncăm partea „lemnoasă” a roșiilor. Cercetătorul Costel Vînătoru a explicat care sunt posibilele cauze pentru care consumatorii descoperă că unele roșii au în interior o parte întărită care, de cele mai multe ori, are și o culoare verzuie, neuniformă.

Citește și: Un nou soi de roșii va apărea, în curând, pe piață. Cum arată și prin ce se diferențiază de restul roșiilor tomatele „Rapsodia”

De ce nu e bine să mâncăm partea „lemnoasă” a roșiilor

Partea lemnoasă a roșiilor poate fi dăunătoare pentru sănătate. Specialiștii avertizează că nu ar trebui să o consumăm, ci mai bine să aruncăm toată leguma.

„Sunt mai multe cauze. În primul poate să fie o cauză dată de hibrid sau de soiul utilizat. În România au venit foarte mulți hibrizi la tomate și soiuri din import care arată foarte bine la exterior, frontul arată frumos, dar atunci când îl tăiem descoperim acel interior verde, lemnosceea, ceea ce nu este bine. Deci vorbim de un hibrid sau un soi care are această caracteristică, nu este aclimatizat, practic este creat pentru productivitate, pentru fermitate, dar are acel cep lemnos.

Urmărește Daily Business pe Google News
Tags: