- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

De ce să NU faci niciodată CAFEA cu APĂ de la robinet. Cele două motive pentru care acest obicei este extrem de periculos

05 Feb, 10:46 • Bocioacă Bianca
De ce să nu folosești apă de la robinet atunci când te pregătești să savurezi o cafea. Specialiștii recomandă ca, pe lângă alegerea boabelor potrivite, gradul de măcinare și temperatura optimă, să fim atenți și la apa pe care o folosim.
De ce să NU faci niciodată CAFEA cu APĂ de la robinet. Cele două motive pentru care acest obicei este extrem de periculos

Cea mai bună alegere atunci când faci cafea este apa minerală plată din sticlă, datorită compoziției sale echilibrate. Aceasta îmbunătățește aroma cafelei, dar protejează și aparatul de cafea. Apa de la robinet, mai ales dacă este bogată în calcar, poate avea mai multe efecte negtive.

Mineralele din apa dură se depun în interiorul aparatului, în timp, blocând astfel conductele și afectând performanța acestuia. Aceste acumulări pot reduce durata de viață a espressorului sau a filtrului.

Citește și: Cafeaua, lux pentru români? Prețurile explodează din cauza crizei globale

Cea mai bună apă pentru cafea

Apa cu un conținut ridicat de calcar neutralizează aciditatea naturală a cafelei, iar asta face ca aroma să fie mai slabă și gustul mai fad. Totodată, apa dură are de obicei un gust specific, care poate influența negativ savoarea cafelei.

Poți folosi apa de la robinet pentru cafeaua ta doar dacă locuiești într-o zonă unde apa este moale, adică are un grad de duritate sub 8 °dH (grade germane de duritate). Apa moale nu modifică gustul și nu afectează aparatul.

Fiecare tip de cafea are un nivel optim de duritate a apei:

  • Cafeaua la filtru are cel mai bun gust atunci când este preparată cu apă având o duritate de 2-3 °dH;
  • Espresso-ul este ideal cu apă de 5 °dH, conform T-online.

Citește și: Suma incredibilă cheltuită de un român pe o porție de pui cu cartofi prăjiți în Caraibe

Persoanele care nu vor să dea bani pe apa îmbuteliată pot folosi o soluție mai economică, dar și ma ecologică – un filtru de apă. Acesta elimină mineralele responsabile de formarea calcarului.

Există și situații în care apa cu un conținut mai mare de calcar poate fi benefică, mai ales pentru persoanele care au sensibilitate la aciditatea cafelei, scrie gandul.ro.

Urmărește Daily Business pe Google News