Multă lume privește alternativele zahărului cu scepticism. Există atât îndulcitori artificiali precum aspartam și sucraloză cât și naturale, precum sirop de agave bio, stevie, sirop de arțar, zahăr de cocos și chiar miere. Motivul pentru care sunt evitate nu este din cauză că pot fi nesănătoase atunci când sunt consumate în exces – ca orice alt lucru de altfel, bio sau nu – ci faptul că ne este greu să schimbăm ceva cu care ne-am obișnuit.
Adevărul este că alternativele au un gust ușor diferit, chiar dacă sunt toate dulci. De exemplu, mierea poate avea și ea gusturi diferite, în funcție de nectarul florilor pe care albinele le-au consumat. Tot în ceea ce privește sortimentele de miere putem discuta și despre un exemplu aparte, anume mierea de manuka, care este și pentru consum, și pentru uz medical.
Așadar, alternativele zahărului nu sunt de temut. Trebuie doar să te obișnuiești cu gustul ușor diferit. Atât timp cât le consumi cu limită, sunt la fel de bune ca zahărul.
De ce să alegi siropul de agave bio, dintre toate?
De unde poți cumpăra sirop de agave bio?
De la BioCorner. Tot de aici poți cumpăra și orice alt tip de aliment, cum ar fi fasole verde congelata, dulciuri bio și chiar pizza congelată – tot bio. Practic, aici găsești de toate, exact ca în orice supermarket, doar că în varianta bio. Site-ul oficial este biocorner.ro.
Unde poți include siropul de agave bio, odată ce l-ai cumpărat?
În majoritatea locurilor unde ai pune zahăr în mod normal. Mulți oameni s-au arătat încântați de schimbare. Pun siropul de agave bio în cafea, în dulciuri și poți să-l incluzi și pe clătite. Unii au fost mai îndrăzneți și au experimentat, adăugându-l chiar în marinade pentru pui în stil asiatic și dressinguri pentru salată. Imaginația ta este limita.
Un alt îndulcitor pe care să-l iei în considerare: mierea de manuka
Chiar dacă te-ai hotărât să cumperi sirop de agave bio, merită să iei și miere de manuka, dacă tot ești la capitolul schimbări. Am menționat că această miere a fost folosită și în scop medicinal, ceea ce este adevărat. Are anumite proprietăți aparte pe care mierea obișnuită nu le are. Iată care sunt acestea:
Deși unele din aceste beneficii se întâlnesc și în mierea obișnuită, sunt mai puternice în cazul mierii de manuka. Comandă acum un borcan, alături de sirop de agave bio, de la BioCorner!