Căpșunile sunt folosite în deserturi sau băuturi răcoritoare, dar sunt consumate și proaspete, mai ales acum în sezonul cald. Totuși, nu multă lume știe că acestea ar trebui să fie spălate în apă cu sare înainte de a fi mâncate.
Fructul bogat în vitamine și minerale ar trebui să fie spălat astfel pentru că așa se reduce considerabil prezența insectelor, bacteriilor și reziduurilor de pe căpșuni. Acestea pot avea înm interior și mici viermi. Așadar, nu este suficient să clătiți căpșunile cu apă de la robinet, ci trebuie să le lăsați timp de câteva minute în apă sărată.
Citește și: Iată câți bani bagi în buzunar dacă pleci în Spania la cules de căpșuni. Scorurile sunt mult peste România
Spălarea fructelor în apă cu sare le va curăța, în primul rând, de praf, reziduuri și pesticide. Această metodă ar elimina, potirvit click.ro, insectele prezente pe acestea. Viermii din interior vor ieși din căpșuni, dacă sunt ținute câteva minute în apă.
Atât fructele, cât și legumele, trebuie curățate temeinic înainte de consum, pentru că pot fi contaminate în timpul recoltării sau chiar în timpul transportului de microorganisme, germeni sau bacterii. Ele pot fi afectate de pesticide dăunătoare. Pentru a fi consumate în siguranță, puteți ține cont de sfatul de mai sus.