- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

De ce să ții lămâie cu sare lângă pat. Trucul neștiut care îți poate rezolva o grămadă de probleme

23 Jun, 17:02 • Cornel Ghimeșan
Știai că există o mulțime de trucuri cu lămâi care pot face adevărate minuni? Scopurile lor sunt diferite, însă funcționează de fiecare dată.
De ce să ții lămâie cu sare lângă pat. Trucul neștiut care îți poate rezolva o grămadă de probleme

De regulă, folosim lămâie când vrem să facem limonadă sau să acrim tot felul de mâncăruri sau băuturi. Dar acest fruct citric e foarte folositor și în cu totul și cu totul alte contexte. Unii români folosesc lămâie și sare în dormitor. Iată care e motivul.

Chiar și bunicile noastre cunosc acest truc, se folosea și pe timpuri. Lămâia e bună și ca să reducă hipertensiunea arterială și atunci când ne e greață sau avem febră ori alte probleme de sănătate. Totodată, poate fi folosită pentru lupta cu kilogramele în plus sau atunci când te doare în gât.

Citește și Afacerea cu care o româncă a dat lovitura! S-a inspirat din Italia și a venit în țara natală pentru a avea succes

Însă, consumul de lămâie nu rezolvă doar probleme de sănătate. Dacă urmezi acest truc și pui o lămâie cu sare lângă pat poți avea un somn mai liniștit. A doua zi te trezești cu o stare foarte bună și ai energie toată ziua.

Care e secretul? Mirosul de lămâie și sare poate să îți ofere un somn mai adânc și în felul acesta te trezești plin de energie și pus pe treabă. Aroma de citrice are capacitatea să combată înfundarea nazală și să scadă tensiunea arterială. Ajută și ca să te concentrezi mai bine.

Potrivit specialiștilor, persoanele care adorm simțind mirosul de lămâie nu ajung să sufere de depresie și nici de anxietate. Reușește să alunge stresul și să creeze toate condițiile pentru un somn odihnitor.

La ce mai ajută combinația de lămâie cu sare

Așa cum spuneam, lămâia cu sare îi ajută și pe cei care vor să slăbească. Ea poate să îmbunătățească și calitatea pielii.

Iată cum se prepară

Îți trebuie cinci lămâi, sare de bucătărie și bicarbonat de sodiu. Spală fructele în apă cu bicarbonat de sodiu și lasă-le să se usuce. Apoi, fă două crestături pe părțile leterale și două în formă de cruce de sus în jos. În acele guri pune sarea și tasează fructele într-un recipient de sticlă. Deasupra pune sare. Pot fi mâncate după circa trei zile.

Citește și Un sat din România a fost șters de pe fața pământului în doar 3 zile. Motivul pentru care toți locuitorii au fost evacuați de urgență

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult